Här skriver jag om min vardag som ung bonde, fru till min C, mamma till Lilla P och Lillasyster Hedvig. Jag älskar mitt liv på landet, med familjen, djuren och naturen. Träning och hälsa ligger mig varmt om hjärtat också. Välkommen!

Stora damer på Åsäng Gård.

Imorse klev C upp lite tidigare än oss och gick för att fixa lite. Vi klev upp lite efter och drack morgonvällen och till mammans förskräckelse blev det ingen gröt – INGEN MJÖLK! Hu så hemskt! Och inte kan man gå ut och hämta heller! Så det fick bli en filtallrik istället, supertråkigt. Aja sånt är livet.

Sedan där på morgonkvisten rullar det in en stor lastbil på gården. Lilla P och jag klär också på oss och går ut.

Ut ur lastbilen kommer sju stora damer. Tillskott på Åsäng Gård! Fina, högdräktiga Charolaiskor! Det är ju lite som det är att köpa in djur. Man vet ju inte riktigt vad det är för typer man får. Och speciellt köttisar som är lite av den skygga typen, oftast, eftersom att de inte hanteras så himla mycket. Men vi verkar ha fått ett riktigt fint gäng nu! Hur lugna och goa som helst verkar de vara! Stora som hus tycker ju vi såklart att de är så att de är lugna är ju super. C kunde till och med stå bredvid en av dom och klia henne på hela kroppen typ, det är ett riktigt bra tecken!

Hon som gärna ville ha lite kärlek var den minsta av dom men vi tror att hon är den äldsta.

Mmm gott med fräscht ensilage!

Så där började vi vår tisdagmorgon. Och nu har vi hunnit iväg till stan en sväng för en massa ärenden, blivit bjuden på lunch av Lantmännen och kommit hem igen. Inget springa på stan, bara in på Polarn för att hämta ett paket som Farmor Sonja fixat från Belgien där det låg nånting väldigt önskat! TACK snälla farmor för den fina fina fleecen som mamman så ville köpa till Lilla P men tyckte att pengen var lite för stor. Vilken överraskning!

Nu tar vi en liten paus. Skriver till er här medans jag försöker klura ut vad jag ska hitta på här näst. Det finns mycket att välja på så vi får väl se vad det blir. 

Än så länge en himla bra ledig tisdag!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *