Här skriver jag om min vardag som ung bonde, fru till min C, mamma till Lilla P och Lillasyster Hedvig. Jag älskar mitt liv på landet, med familjen, djuren och naturen. Träning och hälsa ligger mig varmt om hjärtat också. Välkommen!

För kropp och knopp

Jag hade tänkt att skriva här igårkväll men efter att jag kommit in från lagårn och ätit mat tog det inte många minuter innan jag somnade i soffan.
Så nu har vi börjat ännu en dag i februari. Solen skiner, precis som igår men det var lite kallt imorse när jag gick till lagårn.
Igår efter morgonmjölkning och frukost tog jag på broddar, packade ner en Liten i vagnen och så blev det en springtur i nysnö tillsammans med vovven. Apjobbigt! Med vagn och hela fadderullan men åå så skönt för kropp och knopp! Det har blivit glest med träning nu den här sista tiden. Det har inte funnits ork. Även fast jag vet att det ger energi och att jag mår så mycket bättre av det har det ändå inte blivit av, inte så konstigt heller egentligen. Så den här turen var efterlängtad och välbehövlig!

Lite coreövningar hemma efteråt och sedan när Lilla P vaknat åkte vi på lunch hos grannbönder. De har också ställt om från mjölk till kött så vi tänkte prata lite och få lite tips. Men vi är i en lite annan situation. Många som lägger om gör det under en längre period flera år tar det och det förstår jag, det är väl egentligen det bästa att göra men vi har inte den tiden. Varje dag är en pärs nu och vi vill bara få det gjort. Så det lutar mer och mer åt att vi kommer att måsta sälja korna ändå och köpa in rena köttdjur på en gång. Det är inte lätt alltså den här övergången. Vi har sjuhundraelva tankar i huvudet som snurrar hit och dit på oss.
Som igår. En av mina favoriter skulle kavla då på natten. Jag ställde henne i en kalvningsbox och förstod att det skulle ligga en kalv där på morgonen. Vad ska jag göra då? Ta in och mjölka henne, högmjölkare som hon är? Eller ska jag låta kalven gå med henne och dia som en amko? Om vi ska ställa om och göra så. Men jag mjölkade henne. Hon har så mycket mjölka också så kalven kanske inte hinner dricka och då blir det väl nån dum juverinflammation och sånt istället. Det blev en kviga också. Hade det varit i vanliga fall skulle jag bli hur glad som helst! En kviga efter en bra-ko och favorit men nu känns det nästan bara jobbigt.

Lilla vän, hur ser din framtid ut? Vart kommer du att hamna?

En reaktion på ”För kropp och knopp

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *