Här skriver jag om min vardag som ung bonde, fru till min C, mamma till Lilla P och Lillasyster Hedvig. Jag älskar mitt liv på landet, med familjen, djuren och naturen. Träning och hälsa ligger mig varmt om hjärtat också. Välkommen!

Gott Nytt År!

Igår var det stress från morgon till kväll, i princip. For iväg på förmiddagen för att handla mat till ikväll. Som tog ohyggligt mycket längre tid än planerat då det var helt galet mycket folk! Och det här med att handla på en större butik gör ju bara det att man blir stressad. För det första att hitta det man ska ha och sedan att hitta det rätta man ska ha! Jag förstår att konsumenter är förvirrade när de ska handla! Som tex i mejeriet. Herregud det finns ju sjuttio olika märken av samma sak känns det som, mjölk, grädde, creme fraiche, fil, yoghurt. Och är man inte ett dugg insatt i vad det gör för skillnad vad man väljer så kommer så många att ta det som står i ”ta höjd” där då det egna varumärket står i de flesta fall…
Nej blä på storbutiker! Vi är inga som storhandlar för fem öre utan handlar alltid på vår lilla lokala Ica-butik. Vi måste ju gynna dom och se till att de finns kvar här, annars blir det långt att åka till närmsta affär!

Nog pratat om det. Lilla P lämnades av med moster Fanny på hemvägen och jag åkte raka vägen hem och ut till lagårn. Vi hade ju det där bajsproblemet. C hade skottat bort överflödet med Lilltraktorn i gångarna och ringt Bohlin, slambilen. Fruset i pumpen och i utloppet på röret. Slangen som är avtagbar bars in och jag stod och spolade vatten och hackade och hade mig tills den var upptinad.

Jag började mjölka och bilen kom där i mitten nånstans. C assisterade han och de var klara när jag var klar.
Nu pumpade pumpen och förbrunnen gick att tömma. Vi spolade vatten till kulverten för att få lite fart på den halvt frusna dynga men nja, fick det inte riktigt att fara iväg (en slang är väck på tryckaren nere i kulverten igen så vi måste få självrinning..) så vi gav upp för kvällen. Gick in och duschade och åkte sedan för att hämta Lilla P. Middag blev vi bjudna på som satt hur bra som helst!

Imorse var jag upp och mjölkade och har nu precis gett den Lilla lunch och ska nu ut i vagnen för sovning. Pappan har farit en sväng för att köpa länkar till kedjan som gått av på skrapan så vi kan köra igång dom och så ska det utfodras och sånt.

Jag hade tänkt gå igenom året som gått men det får blir en annan gång. Lilla P spillde HELA mjölkkannan över datorn igår så den ber vi till gudarna att den överlever. Den står på tork nu och får göra det ett bra tag. Så inga bilder finns tillgängliga, och det är ju lite det som är det roliga att titta tillbaka på.

Men nu måste jag packa bäbis och bege mig ut till dagens fortsatta arbete. Ikväll ska vi till kära vänner på middag och hörs vi inte igen så önskar jag er GOTT NYTT ÅR!!!

Här är ett hopplock av bilder från Instagram från ett fantastiskt år!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *