Här skriver jag om min vardag som ung bonde, fru till min C, mamma till Lilla P och Lillasyster Hedvig. Jag älskar mitt liv på landet, med familjen, djuren och naturen. Träning och hälsa ligger mig varmt om hjärtat också. Välkommen!

Han kan när han vill.

Vi hade en fin dag igår. Kusin- och tremänningmys mitt i dagen och hela gänget hälsade på hos gammelmormor och gammelmorfar. Det är roligt nu när Lilla P börjar bli lite större och kan sitta med och leka lite med stora flickorna.

Sen är ju Louie jämngammal med Lilla P. Han var jätterolig att dra i håret..Stackarn. Lilla P är galen i hår och päls och sånt som är mjukt. Dom där gulliga västarna som tjejerna har också fick sig några nyp.

(Kusin Nathalie har tagit bilderna)

Efter bullfika och bus somnade Lilla P ovaggad i vagnen. Jag hann plocka undan lite och sedan var det dags för lagårn, EN sån där eftermiddag jag inte hade nån jättelust att gå ut. Men C dealade och erbjöd sig morgonmjölkningen idag. Taget! Drängen som annars har måndagmorgon är bortrest och en sovmorgon står högt på önskelistan just nu så jag föll direkt.

Och när jag kommer in från lagårn kommer jag in till ett hus med tända ljus och en färdig laxgratäng står i ugnen redo att ätas. Han kan när han vill alltså min man!

Jag gick lite tidigare så jag var inne rätt tidigt och fick lite kvällstid med båda mina killar innan det var läggdags för Lilla P.

Sen hade vi mys resten av kvällen. Har äntligen kommit ihåg att köpa lampolja så nu brinner den fina fotogenlampan. Den ger ett så himla fint sken och är just nu en favorit här hemma. Ja hela skänken är en favorit just nu. Med tallkvistar och massor av levande ljus.

Den där sovmorgonen, den gick upp i rök. C blev utringd inatt för sandning. Det passade sig så precis att han åkte förbi huset kring femsnåret så han stannande till och hämtade Lilla P. Han som redan var vaken. Myskläder på, en varm välleflaska i handen och nerbäddad i babyskyddet åkte pojkarna iväg. Han hade somnat direkt när vällen var slut. En varm, mörk brummande traktor kl 05 på morgonen, vem skulle inte somna?

Dom hade kommit hem och låg och sov på soffan när jag kom in. Jag gjorde dem sällskap på en gång och tog frukosten nu efteråt istället.

Kram till er!

0 reaktioner på ”Han kan när han vill.

  1. Ja det tycker jag! ? Så bortglömd och underskattad, en riktig favorit här hemma nu ? Både fin i inredningen och ett fantastiskt mysigt sken! Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *