Här skriver jag om min vardag som ung bonde, fru till min C, mamma till Lilla P och Lillasyster Hedvig. Jag älskar mitt liv på landet, med familjen, djuren och naturen. Träning och hälsa ligger mig varmt om hjärtat också. Välkommen!

En husdröm.

Det kliar i min fingrar, i mina husfingrar. Nu har jag något mer tid här hemma att fixa och dona (städa och plocka framförallt!) än innan Lilla P kom. Nu måste man ju vara inne mer med han. Innan jobbade man ju bara hela tiden och att greja i huset låg långt ner på priolistan. Trots att det är ett av mina större intressen.

Jag har en dröm. En husdröm (weber.se). Vårt hus är gammalt. Från 1903 tror jag, men ännu häftigare är att husets timmer är ännu äldre. För att vårt hus och ”lillstugan” bredvid har varit ett stort hus för länge sedan. Det rivdes, flyttades 100m och byggdes upp som två istället. Varför har jag ingen aning om men så är det.

Jag är sjätte generationen här, det går långt tillbaka i tiden! Innan min mamma och pappa flyttade hit bodde mormor och morfar här. De byggde om huset på 60-talet. Bort med dragiga gammfönster och in med fina moderna. Ännu mera gjordes när mina föräldrar flyttade hit. Trappen flyttades bla.

Men jag vill ha det gamla tillbaka! Så som det en gång har varit. Jag absolut älskar den gamla, lantliga stilen. Att saker och ting sak ha lite histora. Och ha lite som ingen annan har. Det unika, personliga. Så om jag fick bestämma skulle huset byggas om till originalet. Men såklart med lite extra. Gamla fönster såklart men en större veranda än det var då och en härlig altan vill jag ha.

Vi har en gammal bild på gården som sitter uppe. Så roligt att ha.


Det historiska blir en framtidsdröm. 

Hoppas ni haft en fin första advent!

0 reaktioner på ”En husdröm.

  1. Hej Paulina! Att huset har flyttats kan ha med laga skiftet att göra. Man ville ha fastigheterna där man ägde marken. Kan också ha med att man har gjort en så kallad hemmansklyvning (man har delat på en fastighet). Men det kan ju bero på annat också, intresant något att forska vidare i!Hälsning Per.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *