Här skriver jag om min vardag som ung bonde, fru till min C, mamma till Lilla P och Lillasyster Hedvig. Jag älskar mitt liv på landet, med familjen, djuren och naturen. Träning och hälsa ligger mig varmt om hjärtat också. Välkommen!

Det första ljuset

Å vilken fin dag vi hade igår.

Efter lagård och frukost gick C ut och utfodrade och jag åkte med Lilla P till mormorn och morfarn, Sedan mötte vi upp vänner, mina gymnasievänner med respektive, på Kusthallen och åkte skridskor! Många år sedan sist! Var på någon idrottslektion på gymnasiet, typ fem år sedan. Killarna var ju såklart galet överlägsen så dom fick spela med klubban uppochner (dom vann ändå). Men roligt hade vi! Sedan åkte vi till oss och fikade varma mackor och hemgjorda pepparkakor.

Sen blev det ju ett par timmar innan det var dags för lagårn. Barnfritt. C tog en powernap på soffan och jag passade på att plocka fram advent. Stakar och stjärnor i fönstren och ett skåp som varit lite av ett allt-i-allo skåp vilket också innebär stökskåp, blev urrensat och uppordnat.

Sedan gick vi båda två till lagårn. Jag började mjölka och C halmade till kvigorna. VI hjälptes åt på slutet med mjölkningen. Supertrevligt att vara där tillsammans.

Och efter lagårn åkte vi till mor och far. Lilla P hade haft en kanondag med mormor och morfar och moster Fanny som kommit hem från norra staden i helgen! Vi blev bjudna på god mat.

Och idag vaknar vi till första advent. Fasligt mysigt att komma ner i köket till skenet av ljusstaken i fönstret imorse. Något senare än vanligt. Segt att komma upp när väckaren ringde. Men nu har jag gjort bort lagårn, och vi sitter hela familjen och äter frukost. Första ljuset är tänt i den ljusnande morgonen.

God första advent önskar jag er!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *