Här skriver jag om min vardag som ung bonde, fru till min C, mamma till Lilla P och Lillasyster Hedvig. Jag älskar mitt liv på landet, med familjen, djuren och naturen. Träning och hälsa ligger mig varmt om hjärtat också. Välkommen!

Det har äntligen släppt.

Lilla P sov första sovningen på förmiddagen, C åkte till en bondekollega på kaffe och jag ställde fram balar för utfodring till kor och kvigor. C får köra ut dom med Lilltraktorn.

Fortsatte med lite stök i maskinrummet men sedan vaknade Lilla P. Några timmar inne över dagen med han och C grejade ute. Fixade så skrapan skrapar bättre och körde foder och så.

Sen var det dags för sovstund igen och vi hjälptes åt att flytta lite kvigor. C gick sedan in och åkte iväg på plogmöte. Jag hade tre(!) kor att seminera. Jag har varit lite desperat nu, flera månader, korna brunstar inte! Fattar inte varför! De får bra foder, har salt och mineraler och allt men det har varit stendött. Någon enstaka men det är så många jag väntar på!

Men nu verkar det har släppt. Jag vet inte hur många jag har seminerat den senaste tiden nu. Alla bara brunstar! Egentligen borde man ju styra lite och kanske vänta med några, annars kommer det bli värsta babyboomen om nio månader. Men nej, de har börjat dra ut på tiden så många nu så jag vill bara få de dräktiga så fort som möjligt. För en odräktig ko är en snart en ko på slaktlistan…

Hur som helst tre seminerade idag. Drängen hade eftermiddagsmjölkningen och jag bjöd hit Anna och Axel, Erica kom också en sväng som var nere från staden. Trevligt att träffas såhär inte jättesent, som alltid annars, efter lagårn.

Pappan har kommit hem men måste ut nu och köra mat till kvigor och jag går och lägger mig.

Godnatt!

Småpojkarna lekte och hade himla kul. Så roligt att se dom leka, så stora de blivit. Våra små bäbisar. Axel var himla noga med att inte missa någon leksak och säkraste sättet är ju att kliva in i leksakslådan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *