Här skriver jag om min vardag som ung bonde, fru till min C, mamma till Lilla P och Lillasyster Hedvig. Jag älskar mitt liv på landet, med familjen, djuren och naturen. Träning och hälsa ligger mig varmt om hjärtat också. Välkommen!

Brandis?

Igårkväll var det lite halvkyligt i huset då pelletsen hade tagit slut under dagen när vi var borta. En kvällsbrasa i vedspisen gjorde bot på det. Imorse vaknar jag tupptidigt och det tar emot att kliva upp från den varma sängen men det är bara att ge med sig och stiga upp. På med kläder och ut i den mörka morgonen. När mjölkningen var klar och det var dags att gå in har den mörka, tysta morgonen helt förvandlats. Det blåser och regnar och är riktigt sånt där bläväder.

Här inne har huset fått upp värmen och vi har frukostmys.

Nu till en fråga jag fick igår. Jag är ju deltidsbrandman men från det att jag blev gravid så har jag inte varit med. Jag tänkte att jag kan ju gå med igen så fort jag lutat amma. Det har jag gjort nu men det är inte riktigt så enkelt. 

Innan Lilla P kom var det nog trixigt. C hade jour när jag hade jour kan man säga. Han måste vara beredd att ta lagårn om jag fick larm. Nu blir det ju dubbelt upp. Han måste ta lagård och bäbis och det funkar ju inte riktigt. Det är inte det att jag har tappat suget och inte vill komma tillbaka utan det funkar bara lite dåligt just nu. Kanske till våren när Lilla P så småningom ska börja lite smått på dagis att man kan hoppa in och joura när det passar. Samtidigt drar ju vårbruk igång då…Vi får se helt enkelt.

Nu ska jag fylla på kaffekoppen en gång till innan vi måste ge oss ut i detta ruskväder. Kossorna måste få mat. 

Godmorgon!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *