Här skriver jag om min vardag som ung bonde, fru till min C, mamma till Lilla P och Lillasyster Hedvig. Jag älskar mitt liv på landet, med familjen, djuren och naturen. Träning och hälsa ligger mig varmt om hjärtat också. Välkommen!

Fredagsselfie och strul.

Tjoho imorse skulle jag få sova vidare, C tpg lagårn. Ha trodde jag. Kanske att det kan vara en till tand på G (en har kikat upp för ett tag sedan) för det sovs inte som vanligt inatt och imorse. Men men så kan det vara.
Lite administrativt efter frukost och sedan ett veterinärbesök. Längesedan vi behövde ta hem vet och nu var det lite av varje, en halt ko, mjölkprov på en cell-ko, och så avhorning. Småkalvarna hanns inte med men den viktigaste gjorde vi, Mini. Mini -känd från tv- är avhornad som kalv som vanligt men det tog dåligt (de höll på med en sladdlös variant som inte alls var nå bra) så ena hornet har växt ut ändå. Och det växer snett så det är påväg mot huvudet. Så det kapades av idag. Det tror man inte men de har faktiskt känsel i sina horn. Kapar man så blöder det. Så lokalbedövning och sedan bandade fick hon och det gick jättebra.
Efter att Lilla P ätit lunch blev han nedvaggad i vagnen, jag skulle ut och jobba och C for iväg för att börja slå ner grönfodret. Vi tänkte göra det innan vi åker. Men han kom inte så långt förrän han ringer och säger att fälgen är väck på slåtterkrossen. SUCK! Det är fredagseftermiddag och vi åker på söndag. Kalasbra. Ingen har en sån där fälg hemma, såklart, så det är bara att ställa av maskin och åka hem.
Så nu måste vi låna en kross av en anna bonde, plus en strängläggare av ytterligare en annan för att slippa sitta och bala enkelsträng. Vilket bök! Och stressad som man redan är.

Aja bara att lösa problemen eftersom. Nu sitter jag här och väntar på Lilla Ps morfar som ska vara barnvakt medan jag är i lagårn ikväll.

Ho vilket strul men som sagt det är bara att lösa eftersom och hoppas att det går bättre.

Hej så länge!

Lilla P tar en fredagsselfie med veterinären i bakrunden. Mini får sitt horn avkapat och Lovis var såklart med och undrade vad tusan vi gjorde med hennes bästis!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *