Här skriver jag om min vardag som ung bonde, fru till min C, mamma till Lilla P och Lillasyster Hedvig. Jag älskar mitt liv på landet, med familjen, djuren och naturen. Träning och hälsa ligger mig varmt om hjärtat också. Välkommen!

Frågor & svar

Tack för alla frågor hörrni! Vad roligt att ni ställt så många. Här kommer ett gäng nu.

Kommer Unga Bönder att visas på tv igen? Älskade det programmet!

Vad roligt att tyckte det var bra! Men det verkar inte bli något mer tyvärr. Vi har inte hört ett pip efter den här säsongen. Men man vet ju aldrig!

Har C slutat röka?!

Det har gått trögt på den fronten…Men NU är det på gång! Bättre sent än aldrig.

Hur mycket fick ni för att vara med i Unga Bönder?

Inte. Ett. Öre.

Jag är lite nyfiken på det här med att kombinera lantbrukarlivet med småbarn. Vad har ni för tipsoch råd att komma med för att underlätta i vardagen? Jag är gravid och oroar mig lite över hur allt ska fungera rent praktiskt.

För det första, grattis! Jag kan säga att jag också var superoroad hur det skulle gå. När jag hade tänkt börja trappa ner på jobb två-tre månaders tid men det gick inte för att det var så mycket. Men jag kan säga såhär, det löser sig. Man bara måste lösa det så då gör man det på ett eller annat vis. Det här med att planera är i princip omöjligt, vi tar dagen som den kommer. Nu i alla fall. Sedan när han blir större blir det kanske mer till planering. Jag kan inte säga vad som är rätt eller fel. Detta är något som funkar för oss. Vi visst inte heller hur det skulle gå så jag tror att man helt automatiskt kommer fram till en lösning som passar för just sig själv. Bönder har ju fått barn i alla tider så det är klart att det går! Lite mer pusslande än i vanliga fall bara.

Hur gör ni på nätterna och sover Lilla P hela natten?

De första månaderna tog jag alla nätter och gör det nu för det mesta nu också. C kliver upp tidigt för att mjölka och jag tar bäbis. Nu när jag mjölkar blir det ändå ofta jag då det är maten han är ute efter och den har ju jag. Men han har varit snäll med oss. Han vaknar och vill äta sedan somnar han direkt igen. Vi kan räkna på två händer på sex månader när det varit en jobbig natt. Han håller fortfarande på att han vill ha mat på natten men det blir längre och längre nu mellan gångerna. Härom dagen slog han rekord och sov i sju timmar i sträck. Så vi närmar oss!

Helammar Lilla P och hur länge tänkte du göra det?

Ja! Han helammar. Jag tänkte väl amma så länge det går, eller så länge jag och han vill. Han fått smaka på allt möjligt sedan han var drygt fyra månader och nu är han helt galet intresserad av mat! Sitter vi vid borde bara måste han få smaka annars blir han arg. Så tanken är väl nu att börja byta ut nått mål om dagen då han får mat.

Vill ni ha fler barn?

​​Absolut. Det är klart vi hoppas att Lilla P ska få syskon!

Vi börjar så, så tar vi resten en annan dag. Nu ska vi lägga oss här i huset efter en dag då vi agerat flytthjälp, skrapat och halmat i lagårn och mjölkat och utfodrat såklart.

God natt från oss!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *