Här skriver jag om min vardag som ung bonde, fru till min C, mamma till Lilla P och Lillasyster Hedvig. Jag älskar mitt liv på landet, med familjen, djuren och naturen. Träning och hälsa ligger mig varmt om hjärtat också. Välkommen!

Lång dag

Hej hej i sena, sena kvällen. Jag är nu äntligen nyduschad och redo att sova. Dagen började för min del med mjölkning. När jag kom in hade båda mina pojkar vaknat. C for iväg efter frukost för att bala åt en annan bonde. De har gjort en deal, C och han som äger balmaskinen. C balar åt han och han bygger form för att gjuta i till oss. Han är jätteduktig på sånt och jag tror att han hellre håller på med det än att sitta i traktorn hela dagarna. Och C tycker precis tvärtom, så varför inte byta?

Jag sov en skön stund på soffan tillsammans med Lilla P efter frukosten. Sedan åkte vi iväg en snabbis på tårtuppdrag och efter det fixade lunch åt snickarna (lilldrängen är med också).

Väntade in pappa/morfar som var barnvakt åt Lilla P medans jag gjorde lagårn igen. Gick runt och kollade tråden runt stora fålla innan jag promenerade med hela flocken till nattens bete.
Klockan var nästa nio när jag kom in. Hungrig. Tack och lov gjorde jag en stor gryta köttfärssås häromdagen så det gick fort att få i sig mat. Fixade ihop två matlådor. Bytte till pyjamas, matade Lilla P och bäddade ner han i bilstolen och åkte till C och kompanjonen med middag.

En lång dag. C är fortfarande ute och kör. Det blev tydligen mer än väntat som ska balas.

Men jag säger godnatt i alla fall!

Kossorna går på längst-bort-betet inatt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *