Här skriver jag om min vardag som ung bonde, fru till min C, mamma till Lilla P och Lillasyster Hedvig. Jag älskar mitt liv på landet, med familjen, djuren och naturen. Träning och hälsa ligger mig varmt om hjärtat också. Välkommen!

Hoppas på en bättre morgondag

Den här dagen har varit en sån där dag som man bara vill stryka ett streck över. När saker och ting inte går som det ska, när oväntade saker dyker upp och stjäl tid och energi. En dag som blir extra jobbig nu när man vi har en bäbis.

Lamphaveri i lagårn. Wiren som alla lysrör hänger på hade gått av (?!) så de hängde längs efter hela lagårn. Det tog tid innan vi fick ordning på det. Försöka dra efter typ 40 meter wire med massa lysrör hängandes på sig var inte det lättaste.

Detta var ett exempel och andra saker jävlades idag men jag orkar inte skriva.

Det positiva idag var att vi hade drängen som tog mjölkningen, så slapp man tänka på det i alla fall. Och så är alla balar hemkörda! Lilldrängen har kört hela dagen idag så alla 509 balar är nu hemma på gården. Otroligt skönt.

Och så avslutade jag dagen med en springtur i kvällsluften. Träningsmotivationen är inte på topp just nu. Hatar när det känns så. När jag känner mig trött men vet att det blir bättre med träning men trots det inte tar mig den tiden. Men det är så. Det går upp och ner och man är inte alltid lika taggad på de där passen. Men ikväll packade jag en pyjamasbebbe i vagnen och gav mig ut och energin kom ju direkt! Inget slår springturen på sommarkvällar. Fantastiska dofter, vacker natur och tunna kläder.

Nu såhär efteråt är känslan underbar. Den här turen var lite mer än bara en skön tur. Den fick mig att må så mycket bättre och tonar ner den här annars jobbiga dagen.

Sen finns det ju något annat som gör att allt blir mycket bättre på en gång. Lilla P. Vår lilla solstråle.

”-Mamma jag kan ju hjälpa dig”

Nu ska jag krypa ner i sängen och hoppas på en bättre dag imorgon. C är borta och slår åt en grannbonde. Bara några hektar men sent blir det i alla fall. Jag tar mjölkningen imorgonbitti.

God natt!

0 reaktioner på ”Hoppas på en bättre morgondag

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *