Här skriver jag om min vardag som ung bonde, fru till min C, mamma till Lilla P och Lillasyster Hedvig. Jag älskar mitt liv på landet, med familjen, djuren och naturen. Träning och hälsa ligger mig varmt om hjärtat också. Välkommen!

Ny kategori

Idag har vi en grävare här. Äntligen ska vi få någon ordning utanför lagårn där korna går ut på betet. En gammal dränering gör verkligen ingen nytta längre och det blir blött och geggigt, hela sommarhalvåret.

Ena rampen upp till brunnen kommer att grävas bort och det görs ett dike där. Ser ni att brunnen inte är pinfull?! Första året på hur länge som helst att det inte är kris såhär på vårkanten. Så himla skönt! Ett problem mindre.

Lilla P och jag har varit ute på en runda. Kajsa är superglad då det äntligen börjar bli lite högre tempo och längre sträcka. Mamman är himla slut dock. Men stolt över att kunna utöka springsträckorna och att det faktiskt går ganska bra. Trodde att kondisen skulle vara ännu sämre. Så det är ju skönt! Men det är såklart en bra bit kvar innan man är där man slutade, fast det är ju inte så konstigt och det får ta den tid det tar att komma tillbaka.

Vi har ju ett as till vagn också som ska puttas framför så det blir ju tyngre än normalt. Men nån kväll framöver här ska jag ta en liten egentid, lämna bäbis och vagn hemma med pappan och springa, helt själv. Det ser jag fram emot.

Superhärligt väder har vi här idag. Strålande sol och där det inte blåser blir det riktigt varmt! En fin runda är det med utsikt över en del av Nordingrå. Kajsa stannade och svalkade sig i bäcken. Huu vad kallt!

Så varmt att jackan flög av. Bara tunna tights och underställströja räckte, då är det vår på riktigt!

Jag har en ny kategori! Där ute till vänster. Jag fick en fråga om att förklara lite mer om hur och varför man gör saker och ting på en bondgård. Jag gjorde mycket det ifrån början, det är ju en av anledningarna till att jag bloggar. Jag vill visa och förklara för er icke-bönder också hur livet som bonde kan se ut. Nu har jag  fått många nya läsare som hittat hit som såklart inte sett alla gånger jag har beskrivit något. Så nu gör jag en ny kategori där inläggen jag skrivit om något speciellt samlas. Svårt att hitta nått bra namn men kanske Förklaring av syssla. ​Blir det bra? Jag börjar så så får vi se.

OCH KOMIHÅG! Det är tisdag idag! Kl. 21.00 på tv4 ikväll är vi i rutan igen så jag hoppas att ni kollar!

Kram på er!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *