Här skriver jag om min vardag som ung bonde, fru till min C, mamma till Lilla P och Lillasyster Hedvig. Jag älskar mitt liv på landet, med familjen, djuren och naturen. Träning och hälsa ligger mig varmt om hjärtat också. Välkommen!

Mot kossorna

Vad det kan slå om fort. Igår morse vaknade vi till nästan -20 grader och imorse går jag ut i plus och det droppar från taken. Jag gjorde lagårn ensam imorse. C fick en sovmorgon. Välförtjänt. Han kom in halv ett inatt efter skruvning. Matarpumpen var det som spökade. Den är nybytt så han han bytte tillbaka till den gamla och då startar den utan problem, reklamation? JA! Så kossorna fick till slut mat. Tänk, man kan ju inte bara strunta i det -vi tar det imorgon- (typ så som servicegubben gjorde..) korna MÅSTE ju ha mat. Han är bäst C som fixade till det igårnatt. Annars har vi måste tagit plan B. Ta lilltraktorn och pytsa ut från en bal. Det måste finnas en plan B när det gäller utfodring och utgödsling. Det är sånt man bara måste lösa, som inte kan vänta.

Jag gick in och sov en stund efter frukost. Vi har vår lilldräng, traktordrängen här idag som hjälper C att snickra. Presseningen på foderbordet var en snabb, billig lösning men det höll inte. Hänger och slänger och det blir spill ändå. Så nu blir det öppningsbara plywoodskivor istället. Det tar längre tid än väntat så det blir jag som tar mjölkningen nu, då de inte är klar på långa vägar.
Så jag och sprattelungen i magen ska byta om och gå ner till kossorna nu. Insåg imorse att man inte behöver samma klädmundering på sig som igår, då blir det nästan svettigt. Så vi skippar någon av tröjorna nu och njuter av att slippa förfrysa fingrarna.

Dagsfärsk mjölk direkt från tanken till frukosten. Jag hinkar verkligen mjölk nu, mer än vanligt! Så den där tillbringaren blev slut på en gång nästan och jag har fått klara mig utan mjölk nu på eftermiddagen. Tankis var här imorse så det finns inte en droppe mjölk. Men snart börjar påfyllning igen, mot kossorna!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *