Här skriver jag om min vardag som ung bonde, fru till min C, mamma till Lilla P och Lillasyster Hedvig. Jag älskar mitt liv på landet, med familjen, djuren och naturen. Träning och hälsa ligger mig varmt om hjärtat också. Välkommen!

Mysig advent?

Vi blev bjudna på adventsfika hos mamma och pappa mitt på dagen idag. Mycket mysigt. Tanken var sedan att  vi skulle göra lite småjobb och sedan skulle C ta mjölkningen och jag få gå in och pyssla på. Laga mat, adventspynta och lite sånt. Men som ni förstår vid det här laget så blev det ju inte så. 

Än en gång blev vi ”straffade”  för att ha tagoit några timmar ledigt. Stopp i pumpen. Så upp med den och fixa det. Tiden rinner iväg, det ska utfodras överallt och skrapas igen hos kvigor där de trampat fram lite mer blöta efter allt vatten som rann ut igår, halmas och så såklart mjölkning. Efter att pumpen var i gång igen så utfodrade jag och sedan började med mjölkningen då C gjorde i ordning åt kvigorna. 

Vi var klara typ samtidigt. Så ännu en gång kommer man in sent, hungriga och ingen mat  är lagad. Sur över att det inte är adventsstädat, inget enris intaget, det luktar inte mat i huset och jag känner mig inte lugn och utvilad som tanken var.  

Det fanns en liten bit fläskfilé kvar och massor av sås, så en riktig middag blev det ju i alla fall. Energin nere på noll så efter duschen har det inte gått många knop. En kopp glögg efter maten och nu är det sovdags. 

C skulle kliva in i duschen nu men upptäcker till sin förskräckelse att det inte är något tryck på vattnet. DET RINNER UT NÅGONSTANS. No words. ”-Gå och lägg dig du” säger han, tar på sig lagårdskläder och ger sig ut. Mycket riktigt så har de där förbaskade tjurarna lekt med vattenkoppen igen så en slang har lossnat. Otacksamma djur. 

Han kom precis in nu, har fått till koppen och nu tusan ska vi sova. 

Så, det var våran advent. Inte alls som det var tänkt, men hur ofta blir de det? Men ett par timmar var vi lediga i alla fall över dagen, det är ju alltid nått. Godnatt.

Mamma har ett jättefint adventsljusarrangemang, eller hur?

0 reaktioner på ”Mysig advent?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *