Här skriver jag om min vardag som ung bonde, fru till min C, mamma till Lilla P och Lillasyster Hedvig. Jag älskar mitt liv på landet, med familjen, djuren och naturen. Träning och hälsa ligger mig varmt om hjärtat också. Välkommen!

Romantik på en bondes vis

Håhåjaja. Hej, god morgon. Igår var det fullt upp från morgon till kväll att jag inte ens tog mig några minuter att titta in här.

Vo började med morgonmjölkning.Ena motorn till skraporna är väck, igen! Det är ju själva….men nu har dom ju faktiskt gått ett bra tag ska man väl försöka trösta sig med. Men nu är det faktiskt inte liika mycket suck och stön att måsta skrapa manuellt, lilltraktorn! Så C plockade ut dom och skrapade och jag mjölkade. Foder- Kalle kom på förmiddagen. Vi hann inte äta frukost så det fick bli samtidigt som vi satt och gjorde foderstater. Det var betydligt färre som skulle dr.undersökas än förra månaden. 2/3 dr kvigor och 1/2 kor. Tusan att 402 inte var det! En favoritko som är bra på alla sätt men svår att få dräktig. Ett försök till får hon.

Sedan var det utfodring. En kaffekopp med en bondekollega och vips var det eftermiddag och en försäkringsgubbe knackade på dörren. Pappa kom och vi gick igenom hur försäkringen ska vara uppdelad. Vad som ska stå på fastigheten och Aktiebolaget. C började mjölkaboch jag gick ut när vi var klara. Körde ut foder, skrapade, gav kalvar.

Sen var det kväll. Jag som skulle laga mat idag men kommer man in åtta dööhungrig kändes det inte så jättemotiverande att ställa sig och göra lasagne…Tur det fanns riktig mat i matlådor i frysen! Men de börjar också ta slut. Dags att ställa sig och laga lite mat tror jag.

Nu har vi gjort bort ännu ett morgonpass. En kaffekopp nu, C tar en powernap och jag ska köra ut foder.

Solen skiner och vi får se vad resten av dagen har att erbjuda!

Romanik på en bondes vis <3

0 reaktioner på ”Romantik på en bondes vis

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *