Här skriver jag om min vardag som ung bonde, fru till min C, mamma till Lilla P och Lillasyster Hedvig. Jag älskar mitt liv på landet, med familjen, djuren och naturen. Träning och hälsa ligger mig varmt om hjärtat också. Välkommen!

Organiserat kaos

Jag började gå igenom papper och städa i personalrummet idag. Gå igenom, sätta in i rätt pärmar, hälften är bara skräp. Det blir fort såhär. Man tror man har koll men det blir till slut; Viktiga-papper-högen, inte-lika-viktiga-papper-högen, inte-viktiga-papper-men-ska-ändå-vara-kvar-högen. Det var dags att få lite mera ordning helt enkelt. Jag gjorde det mesta, det viktigaste men blev himla less på att titta på papper i ett varmt p-rum så jag gav upp för dagen efter fika. Bara städningen kvar. 

Jag gick istället ner till lagårn, körde ut foder och skurade tankrummet som också ska göras med jämna mellanrum. C har varit ute och plöjt hela dagen. Han kom hem på eftermiddagen. Jag blandade nytt foder och gav kalvarna så tog han mjölkningen, igen! Det kändes lite konstigt att gå in. När man har mjölkat varje eftermiddag jag vet inte hur länge i sträck så blir det lite konstigt. Men det har börjat säga stopp. I kropp och knopp. Även fast jag mår prima så är jag ändå 6 månader gravid. Att jobba som man gör, typ 10-12 timmar om dagen, varje dag börjar bli lite för mycket. Så vi har insett att jag måste börja ta det i alla fall lite lugnare. Bäbis går först. 

Och idag var jag faktiskt riktigt duktig. När jag kom in så har jag faktiskt inte gjort så mycket, jag har haft en och en halv timme vila. Annars skulle jag passa på att göra tusen saker om jag fick en ledig em, men nu var det ju vila jag var ute efter. Fixat en tvätt och sånt lite smått bara. Bra P!

Och nu väntar sängen. Imorgon ska vi upp igen. Godnatt!

När det ser ut såhär, organiserat kaos, ångrar man att man ens började… Men tänk så skönt när det är klart!

0 reaktioner på ”Organiserat kaos

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *