Här skriver jag om min vardag som ung bonde, fru till min C, mamma till Lilla P och Lillasyster Hedvig. Jag älskar mitt liv på landet, med familjen, djuren och naturen. Träning och hälsa ligger mig varmt om hjärtat också. Välkommen!

Tvåsiffrigt

Jag börjar med att berätta att vi firar tvåsiffrigt idag! 99 dagar kvar
tills lillen i magen är planerad att komma ut till oss. Som vi längtar

En fin höstdag har vi haft idag, med en sol vi inte sett på länge. Men den har vi tråkigt nog inte hunnit njuta så mycket av. Veterinären kom på förmiddagen och avhornade kalvar. Det brukar vi passa på att göra om man måste ta hit vet av någon annan anledning, nån sjuk ko. Att de ska komma enkomt för avhorning brukar kännas lite onödigt med tanke på att det kostar att de kommer. Men nu har vi inte haft nån på länge och de små börjar bli stora så vi fick ringa helt enkelt. Det är väl lite av ett lyxproblem såklart att vi inte behövt ta hem vet på länge så det får man ju vara glad för. 

Vi gjorde en mätar-runda. Mätte alla kalvar och ungdjur. Vi använder ett måttband och mäter omkretsen på kvigan bakom frambenen. Måttet, centimetrarna överför man sedan till kilon och så har vi en växtkurva så man kan se om de växer som de ska. Vi passade även på att rykta dem lite och ge dem en avmaskningskur. Så himla trevlig stund. Umgås med djuren, och C såklart ? 

Efter fika åkte C iväg en sväng och plöjde. Jag förde in alla siffror och sedan var det dags för lagårn. Från att ha varit en himla bra dag så tog det tvärslut. Jag blev så ofantligt trött! har inte hunnit med någon powernap idag och den är tydligen jätteviktigt just nu…Tog mig igenom mjölkningen och sedan in så fort som möjligt. Har legat i soffan ett tag nu men nu bär det av till sängen. C är supergullig och tar mjölkningen imorgonbitti för att avlasta sin gravida sambo, bäst är han! 

Så jag säger nu godnatt och ska samla ihop ett gäng sömntimmar!

C ryktar. De brukar tycka att det är skönt. Det är även en sak att göra för att knyta ett band till dom som kanske inte är så jättetama. De förknippar då en med något positivt.

På andra sidan låg de allra minsta och sov så gott efter avhorningen.

Vissa är ju mer kelsjuk än andra. Som denna lilla tös till exempel. Hon ska gosa hela tiden. Goding!

0 reaktioner på ”Tvåsiffrigt

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *