Här skriver jag om min vardag som ung bonde, fru till min C, mamma till Lilla P och Lillasyster Hedvig. Jag älskar mitt liv på landet, med familjen, djuren och naturen. Träning och hälsa ligger mig varmt om hjärtat också. Välkommen!

Värdefulla timmar

En hel dag utan ett besök här. Det bara blev så, fullt upp igår. C mjölkade på morgonen. Efter frukost gick vi ut, spånade alla ko-bås i lagårn (som inte hanns med häromdagen) och lite snickring på pumphuset. 

På eftermiddagen bestämde vi oss för att -Nä, nu tar vi ledigt! Vi fick bort eftermiddagsmjölkningen, bytte om och drog iväg. C skulle ha lite utrustning till hockeyn och jag ett par byxor av mammamodell så det blev en liten stadstrip. Vi hittade det vi sökte båda två. Mycket smart att åka till stan nån timme innan de stänger, det betyder att trots löningshelg behövde vi inte trängas så mycket. 

Vi tänkte oss middag och bio men det var ingen film som tilltalade oss. Vi gick och letade någonstans att äta. Hand i hand genom stan. Det kändes som att vi var utomlands, på semester. Tänk vad värdefullt ett par lediga timmar tillsammans kan vara. Vi hittade en restaurang där vi åt gott. Efter maten åkte vi hem igen, trötta. Kändes som sen kväll när vi kom hem, klockan var åtta. Vi satte oss i soffan och slog på en film men det dröjde inte länge förrän vi sov båda två. 

Imorse var det jag som mjölkade. Det kom inget vatten ur kran inne i huset, varför? Vad har hänt nu då?! Möttes av en vattenfylld lagård. Ja, inte helt vattenfylld men gångarna var som fotbad för korna. En slang, som jag inte vet vad är riktigt stod och sprutade ut vatten i mjölkrummet. Det kommer aldrig vatten ur den annars. Lyckades till slut få stopp på vattnet. Det här var vårat straff för att vi tog lite ledigt, ska alltid vara så. 

Var tvungen att blanda foder också nu på morgonen. Medan jag väntar på att balarna ska rivas sönder blir jag mött där på plan av 7 stora kvigor. Suck. Inte det lättaste att få in dom på rätt ställe ensam då de tyckte att det var jättekul att springa omkring på den stora planen och leka kull, typ. En kraftfoderhink hade säkert löst problemet lite snabbare men hungrig och gravid tänkte jag inte så långt, de skulle ju bara in där på gaveln. Aja, till slut var alla inne iallafall. Det var glömt att stänga ett handtag igår när vi hämtade släpvagnen…

Och till slut fick jag komma in till frukosten. Idag är det mycket som ska göras. Flytta massa djur hit och dit. 

Hoppas ni får en fin söndag.

  

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *