Här skriver jag om min vardag som ung bonde, fru till min C, mamma till Lilla P och Lillasyster Hedvig. Jag älskar mitt liv på landet, med familjen, djuren och naturen. Träning och hälsa ligger mig varmt om hjärtat också. Välkommen!

Hållit ut hela dagen

Vi har varit i full gång hela dagen. Tjuren vi har haft med kvigorna i sommar lastade vi på djurvagnen och åkte tillbaka med till uppfödaren. En kopp kaffe hos dom innan hemfärd. Väl hemma sorterade vi lite djur. Högt på priolistan är att börja med ombyggnation inne i lagårn till kvigor och kalvar. Stora grupper nu som inte alls är bra. De har gott om utrymme men det där med ätplats och konkurrens är inte bra. De minsta blir bortknuffade av de stora. Kor är ganska grymma djur, mot varandra. Det är antingen mobba eller bli mobbad. 

C gjorde for iväg på hans första match, träningsmatch och jag tog med mig Kajsa och tog en långprommis. Faktiskt en jättehärlig promenad! Höstens färger börja komma lite smygande, härlig luft, varmt men friskt och så tittade solen fram. Jag har nog accepterat att det är promenadfart och inte springa som gäller. 

Jag gick där och fantiserade, tänk när jag går den här rundan, med vår fina vagn som det ligger en bäbis i. Denna längtan!

Lite mellis och sedan direkt ut till lagårn. En seminering innan jag drog igång mjölkningen. 

C har kommit hem från en förlustmatch men han är på bra humör ändå, lite endorfinkickad efter första matchen på 6 år ? Äntligen förstår han det där med endorfinkick ? 

En dag i full rulle från morgon till kväll, en kort powernap imorse bara sedan har preggot hållt ut hela dagen, skönt!

Dagens mage efter en prommis denna härliga höstdag.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *