Här skriver jag om min vardag som ung bonde, fru till min C, mamma till Lilla P och Lillasyster Hedvig. Jag älskar mitt liv på landet, med familjen, djuren och naturen. Träning och hälsa ligger mig varmt om hjärtat också. Välkommen!

Söndag, som bonde.

Vi har haft söndag idag. Söndag som bonde alltså. Jag var upp imorse och mjölkade. Var tvungen att blanda foder på morgonen också då det var slut i rivaren och nästan slut på foderbordet. Gångarna skrapade med lilltraktorn så det var rätt sent när jag kom in. Frukost i magen och sedan slumrade jag till på soffan. C kom ner och väckte, typ ett par timmar senare. Tröttmössa. 

Vi har inte gjort mycket idag. C kom hem sådär supersent eller supertidigt hur man nu vill se det. Och förhoppningsvis så var det här sista, sista körningen borta för i år. Men man vet ju aldrig, att det dyker upp något mer är verkligen ingen omöjlighet…

Vi gick ut tillsammans, när det var dags för lagårn igen. Jag mjölkade och gav kalvarna, C körde ut foder, körde bal till sinkorna och skrapade gångarna. 

Middag. Vad göra? Inget kött upptaget ur frysen och inte mycket hemma att göra något roligt av förutom, våfflor! Lite ägg, mjölk och mjöl det finns ju hemma ? Blandade i lite fullkornsdinkel så de blir lite mer mättande. Supergoda, och självklart med sylt och en stor klick grädde. P, som i preggo – supernöjd. 

Sherlock Holmes går på tv:n, men C har redan somnat och mina ögonlock är tunga och är påväg neråt. Dags att bege sig till sängen. 

En söndag. En ledig söndag om man är bonde. ”Bara” 6 timmar i lagårn. Nu önskar jag god natt!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *