Här skriver jag om min vardag som ung bonde, fru till min C, mamma till Lilla P och Lillasyster Hedvig. Jag älskar mitt liv på landet, med familjen, djuren och naturen. Träning och hälsa ligger mig varmt om hjärtat också. Välkommen!

Tung månad, två pass och något efterlängat

Efter lagårn igårkväll åkte jag till mamma och pappa. En fika och ett sista hejdå till syster Fanny. Nu drar hon, till Linköping. Det är bara fram till jul men såhär länge har vi aldrig varit ifrån varandra! Du blir saknad Fanny ❤ Men du kommer säkert få det jättebra där, lev livet! Jag kommer och hälsar på i höst, hihi.

C rullade bal hela natten lång. Strax före fyra var han hemma. Vårat klart. Jag klev upp där nån timme senare för mjölkning. Efter frukost tog jag min sista löptur innan bäbis kommer och vet ni?! C hängde med! Det har sin lilla orsak varför men det kan jag inte berätta, men det kommer att visa sig ? En liten tur blev det bara, som ni vet är ju C inte den som springer – eller tränar överhuvudtaget men himla trevligt att göra det båda två för en gång skull. 

Lite annat jox innan jag stressade iväg till Härnösand och vår bankman. Vi är tvungna att låna pengar på EU-stödet. Det betalas ut på hösten och vintern men varje år måste vi ta ut i förskott. Skyhög ränta vilket jag blir superarg på! Snacka om säkerhet, vi vet ju att pengarna kommer, nästan vilket datum de kommer och exakt hur mycket. Dumheter. 

Det är alltså hårt ekonomiskt nu. Det är det varje år den här tiden. Stoora räkningar som ska betalas. Sommarens balning. Plus då naturligtvis allt det andra som kommer varje månad som är nog påfrestande. Tunga månader. 

Vi hade faktiskt haft en tanke, en längtan om att få vara ledig i helgen. Båda känner att det är dags. En hel men ynka liten helg, stort för oss, semester! Men ingen som kunde ta mjölkningen. Och C blev bortlejd till att bala åt en annan bonde också så allt bara sket sig rent ut sagt. Men ikväll och imorgonbitti kunde Oskar vara här. Funderade på att avboka han när vi ändå inte kunde åka iväg och inte C inte ens är hemma. Men för tusan nä! Några lediga timmar nu på eftermiddagen, träna och laga middag i lugn och ro, guld värt. Så efter att ha utfodrat alla djur och skrapat gångarna blev det en svettig timme på gymmet. 

Sitter nu i soffan, nyduschad och mätt belåten med tacos i magen. Här tänker jag stanna resten av kvällen. C har gett upp för kvällen också och kommit hem. Och något mer som är underbart? Imorgon är det Sovmorgon.

Trevlig kväll!  

0 reaktioner på ”Tung månad, två pass och något efterlängat

  1. Jag fick faktiskt en helledig helg denna vecka. Första två hellediga dagarna sen april! Synd att teo inte kände för sovmorgon i morse 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *