Här skriver jag om min vardag som ung bonde, fru till min C, mamma till Lilla P och Lillasyster Hedvig. Jag älskar mitt liv på landet, med familjen, djuren och naturen. Träning och hälsa ligger mig varmt om hjärtat också. Välkommen!

Fullspäckad morgon

Vilken intensiv morgon! Jag klev upp igen och mjölkade. C kom sent i säng igen efter att ha slagit klart, tvättad slotterkrossen och väntade på att balpressen skulle anlända som skulle göras i ordning med plast och sånt. Slotterkrossen är alltså tvättad, det betyder att det är jätteklart för iår! Den mark vi fick till nu som blivit taget lite senare andra skörd på blir kvigfoder. Men det är ju ändå ett bra foder. 

Mjölkning alltså imorse och skrapning av gångarna med lilltraktorn. Eftersom att vi bara har en miniskopa så får man ju köra fram och tillbaka femtio-elva-tusen gånger för att få rent. De väller liksom bara utanför. Så jag vill att vi sätter in skraporna nu. Nya motorn har ju kommit så vi sätter in dom och så får de gå så länge de går. Vi ska få en bättre skrapa till lilltraktorn så det kommer gå bättre att skrapa med. 

C kom ut, efter att ha sovit längre än han tänkt. Jag ringde ett par gånger också men han vaknade inte…Men han kom ut och blandade foder och jag ilade iväg på affärn, Kallefika. 4 dräktighetsundersökningar, vara 3 dräktiga. Sedan suttit med foderstater. Jag åt frukost i p-rummet när Kalle kommit. Nu tar vi en liten paus. Pustar ut lite efter en fullspäckad morgon. 

C ska börja bala idag, men det kom ju REGN! VART  kom det ifrån? Det skulle ju inte komma regn idag?! Jädra väder…Men han kör väl igång på eftermiddagen och jag tar lagårn.

Nu fortsätter vi dagen. 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *