Här skriver jag om min vardag som ung bonde, fru till min C, mamma till Lilla P och Lillasyster Hedvig. Jag älskar mitt liv på landet, med familjen, djuren och naturen. Träning och hälsa ligger mig varmt om hjärtat också. Välkommen!

Det kommer en dag imorgon också

Dagen började med en till sovmorgon för mig. Det är snö på gång så C kanske kommer att vara borta lite framöver. Vi började med några lugna timmar. Lite kontorsgöra och C sov lite. Lite andra småjobb under dagen. Skulle pumpa ur förbrunnen men det gick inte, en säkring gick. Bytte den men gick ändå inte och halva lagårn var svart. Ringde elektriker som kom och konstaterade att det var ett större problem. Ringde e-on som fick skicka en jour-gubbe. Detta var såklart precis innan det var dags för mjölkning. Blev lite nervös över vattnet till korna också eftersom att fasen som var sönder självklart var den som cirkulationen ligger på. Men med bara några minusgrader höll vi alla tummar och tår och bad till han där uppe att inte det skulle frysa. Gubben fixade ordning så strömmen kom tillbaka. Blev sen med mjölkningen.

Jag hade planerat redan igår och var supertaggad på ett benpass på gymmet ikväll. C har hockeyträning så siktade på att bli klar och hinna åka med han in, som de andra gångerna. Men även fast jag stressade som en tok åkte han precis när jag var klar, hann alltså inte. Ni förstår inte hur arg och ledsen jag blev. Kan ju tyckas töntigt att jag blir så upprörd bara för att jag inte hann med till gymmet men när man kommit igång så här bra och fullkomligt älskar det, blir det jobbigt när det man planerat och sett fram emot inte blir av. Speciellt också när eftermiddagen var lite sådär dryg, att det HELA tiden ska vara nått som jäklas på den här gården såg jag fram emot att åka till den där fristaden en stund.

Tänkte kanske springa och möta C då, få upp pulsen och svettas lite men det är dags att byta batterier i pannlampan om man ska se nått överhuvudtaget men har inga nya. Så jag sitter här med en kopp te och tycker lite synd om mig själv. Skulle ju kunna göra lite hemmaövningar men inte ens det känns lockande just nu. 

Ja en lugn morgon som gick över till en arg eftermiddag och avslutas med en ledsen kväll. Men, det är bara att bryta ihop och komma igen. Det kommer en dag imorgon också.

0 reaktioner på ”Det kommer en dag imorgon också

  1. Känner igen det där. Hatar när planer går i stöpet för massa dumma grejer. Men att vila en stund brukar alltid hjälpa. Då blir det lite bättre sen. :-)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *