Här skriver jag om min vardag som ung bonde, fru till min C, mamma till Lilla P och Lillasyster Hedvig. Jag älskar mitt liv på landet, med familjen, djuren och naturen. Träning och hälsa ligger mig varmt om hjärtat också. Välkommen!

REGN!

Godmorgon!

Regnet hängde i luften när jag gick ner till lagårn imorse. Hoppas hoppas på många droppar idag! Det är så fruktansvärt torrt nu! Återväxten har avstanna helt och nu börjar det nästan att gå åt andra hållet…torkar bort! Vi skulle ha tagit andra skörden förra veckan men det är inte alls mycket gräs blush Första skörden blev lite för lite så att återväxten blir såhär dålig är inte alls bra! Kommer att bli dyrt. Det är ju ekonomi i allt man gör men att få en bra skörd är så otroligt viktigt!

När jag kommer ner till gården ser jag att en kviga ligger ute på betet och håller på att kalva! Klövarna var ute och hon kämpade på så det var inte läge att försöka få in henne. Jag gick och mjölkade och gjorde allt klart och när jag kom ut igen hade himlen öppnat sig och det regnar ordentligt! laugh Kalven var född (Tjur) och låg oslickad hos kossan. Hon var helt slut! Orkade inte komma upp. Hon låg liksom i uppförsbacke så det blev extra jobbigt för henne. Gick och hämtade Jeepen och C. Tänkte att vi kunde hjälpas åt och försöka vända på henne men hon kom upp själv till slut. Vi lastade in kalven i bagaget och körde hem han. Kossa, kalv och P är nu dyngsura! Jag bäddade i det varma mjölkrummet där han får ligga en stund nu och värma på sig lite smiley

Vi får se vad som händer idag. Kanske innegöra eller så tar vi en lugn dag. Det visar sig!

Lillen! smiley

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *