Här skriver jag om min vardag som ung bonde, fru till min C, mamma till Lilla P och Lillasyster Hedvig. Jag älskar mitt liv på landet, med familjen, djuren och naturen. Träning och hälsa ligger mig varmt om hjärtat också. Välkommen!

Annons

Sommardag!

Vilken högsommarvärme vi har! Otroligt varmt igår kändes mig som en seg geléklump men jag lyckades pricka av allt på listan, plus lite till wink Började med att så krasse som ska vara i blomlådorna på stora huset, ja man måste liksom tänka på att vi faktisk flyttar snart! laugh Sedan lite annat småpyssel. Gruvade mig för stängslingen i den stekande solen men det fläktade lite så det var ganska nice att gå i kortshorts och bikini i Maj! laugh Nu kanske även jag hinner bli brun innan sommarens slut wink

Kom fram till att det inte var stängslingen som var värst denna varma dag, inne i lagårn var det däremot varmare. Kvigorna hade fått ner en grind så det hade blandat sig rejält! Många olika storlekar som skulle tillbaka på rätt ställe. Ensam och försöka få de att göra som jag vill är en stor utmaning! Kvigor är som… ja ,det är i trotsåldern kan man säga. Gör typ tvärt om mot vad man vill att de ska göra och är överallt samtidigt, får man in en kommer två ut osv. Tålamodskrävande. Men till slut var de på någorlunda rätt ställe. Någon är fel men istället för att riskera att tre springer tillbaka för att få ut EN så fick hon sova med de små så flyttar vi henne idag smiley

Känslan när nymjölkade kor står och väntar bakom grinden, öppnar och ropar lite "koooossseernaa!!" och så börjar man att gå. Man har hela besättningen på ett led bakom sig (som går fortare och fortare) som vet att jag kommer att visa vägen till en ny fålla med nytt gräs! Några "-mmm" och "-mmmmuu!" kommer från klungan bakom. Får småspringa lite på slutet när de är så ivriga och glada! Ja det är härliga djur smiley

Här har jag hela gänget bakom mig, 50 kor som följer lilla mig, härlig känsla smiley

Sprang ifrån lite så de kan ta några glädjeskutt!

Satte mig ner en stund, vilken känsla det här är alltså! sommarkväll, betande djur, doft från blommande hägg och ljudet att frasigt, saftigt grönt gräs som med nöje betas! Blir nästan lite sugen själv, det ser ju så gott ut! wink

Ja, här njuter jag!!

     

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Annons