Här skriver jag om min vardag som ung bonde, fru till min C, mamma till Lilla P och Lillasyster Hedvig. Jag älskar mitt liv på landet, med familjen, djuren och naturen. Träning och hälsa ligger mig varmt om hjärtat också. Välkommen!

Skitdag

Dagen började inte riktigt som vanligt. Pappa ringde och väckte oss (mamma hade lagårn) och sa att alla kalvar från gammlagårn var ute och sprang! Flög upp ur sängen och sprang ner. Han hade lyckats få in nästan alla när vi kom. Stora grinden var helt öppen, varför den var öppen förblir ett mysterium då den aldrig öppnas… Har sett under dagen nu att de har sprungit i princip runt hela gården, småklövar i snön överallt.

Idag har detbara varit massa ´fixa´ jobb. Tryckaren i kulverten har haft ett jätteläckage i ett par dagar. får fylla på olja hela tiden. Men det har inte gått att lokalisera då det har varit så mycket skit i den, så vi pumpade ur med dyngtunnan och hittade felet! En hydralslang som var lös så det var bara att dra åt den, den var inte ens trasig! Upptäckte att vattnet till korna hade frusit igen!! Väntade ut att plusgraderna skulle komma under dagen, men det såg mörkt ut och hade precis börjat dra ut en vattenslang oc hämta ett fruset badkar från hygget för att ge dem vatten när det hade tinat! Lycka! Det borde alltså vara nått fuffens med cirkulationssystemet… Måste åtgärdas snabbt! Lite krångel med skraporna också, kedjan hade trassltat in sig.

Ja det var min dag, skitig och kall. Jag har min jourvecka nu också, får se om det blir fler larm än förra månaden, vilket var inte ett enda.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *