Här skriver jag om min vardag som ung bonde, fru till min C, mamma till Lilla P och Lillasyster Hedvig. Jag älskar mitt liv på landet, med familjen, djuren och naturen. Träning och hälsa ligger mig varmt om hjärtat också. Välkommen!

En helt vanlig dag

Efter mjölkningen, eller ja inte riktigt klar kommer mamma ner och säger att kalvarna är ute i Fällsvik…kl 07.00! Suck. Bara att ge sig iväg och försöka få in dom. 5st var ute och det tog ett tag innan vi hittade dom. En kilometer(!) hade de knallat och slagit läger vid en av sjöbodarna, tur att vi känner folket som äger den… Det brydde sig inte ett dugg om kraftfoderhinken som annars är ett suveränt lockbete. Men till slut sprang dom hela vägen tillbaka. Var där i nästan tre timmar för att fixa så att strömmen var tillräckligt bra.

Väl hemma, frukost sedan iväg till Nora för att köra ihop balarna där. Sjukt många! Vilket är hur bra som hellst men att köra ihop dom sedan är faktiskt inte det roligaste…Men nu är det gjort och alla förstaskördsbalar är uppställda, men C har varit ute och slagit mera inatt, mer mark som vi har fått. Så imorgon kommer de och balar igen.

Hann faktiskt laga middag innan det var dax för brandövning – vattenlivräddning. Eftersom att jag har ont i en fot (FAN!) så har jag dammat av cykeln och cyklade in på Vallen, 7 km.

See you!

 Busar!

 

MÅNGA balar som ska bäras till ett och samma ställe…

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *