Här skriver jag om min vardag som ung bonde, fru till min C, mamma till Lilla P och Lillasyster Hedvig. Jag älskar mitt liv på landet, med familjen, djuren och naturen. Träning och hälsa ligger mig varmt om hjärtat också. Välkommen!

Annons

Att ha kalasat!

Åh. Gårdagen började bättre än på länge igår. Pappan var hemma, men gick och la sig några timmar och jag och barnen drog igång bak.

En himla mysig stund med mjöl överallt, keltiga händer och ett kök i kaos. Precis som det blir när man bakar!

IMG_2573 IMG_2571 IMG_2575 IMG_2577

Lillasyster roade sig på sitt sätt medans Lilla P knådade deg.

IMG_2579

Vi gick till och med ut en sväng på eftermiddagen och inte direkt till lagårn och jobb utan med bob och pulka och åkte några åk i lilla backen.

Men sen blev det sådär otrevligt igen och kvällen ska vi inte ens tala om. Det blev inget mera gjort i köket efter att allt mod sjunkit till botten. Men glad är jag, över den där förmiddagen med mina små.

Ställde väckaren och tänkte kliva upp tidigt idag för att hinna med alla förberedelser men en liten ”ska bara blunda lite…” förstörde det.

Så det blev en helt galet stressig förmiddag. Pappan var såklart ute på nattplogning inatt också, kom hem på förmiddagen och la sig för lite sömn.

IMG_2583

Ballonger som matchade årets första färggranna tulpaner.

Men det blev en tårta, minisemlorna blev supergoda (trots att jag trodde jag förstört dom då alldeles för mycket mjöl åkte ner lite för fort), och kakorna hann gräddas.

Sen att barnen inte hann kalasbadas och att morsan står och blåser håret när de första gästerna dyker upp det var idag det minsta problemet.

Men sen kunde vi slappna av och njuta supermysigt litet kalas här hemma.

En pojke så glad så glad. Över att småvänner kom och lekte, toppenfina presenter;

IMG_2591

Där tre pappor av inblandade i ihopbygget av den ena.

IMG_2592

… Och även i provkörningen!

Och så såklart ; Traktortårtan!

IMG_2600

Den han pratat om så länge, att han ska ha, på sitt kalas!

IMG_2594

Fikabordet som inte alls blev så pjåkigt trots allt. En fruktsallad med grädde också såklart!

När kalasgästerna åkt hem drog jag på mig stövlar och jacka utanpå klänningen och gick en sväng ner till lagårn ikväll. Rätt skönt att komma ut lite efter dagens innebestyr. Tina lite vatten (såklart) och skotta lite foder.

_20180120_205509

Och nu kväll. Jag tror vi alla känner oss nöjda över dagen, trots dess stressiga förmiddag. Men det blev så himla fint till slut och med huset fullt av fina människor så la sig ett lugn för en stund. Och att se vår Lilla P vara så glad över att äntligen få ha sitt kalas! Han som har sin riktiga födelsedag på tisdag. Då firar vi familj 3-åringen.

Hörrni, ha en fin kväll. Och tack för alla små peppade kommentarer ni lämnar här och där. Fint av er ❤️

Annons

Fjällvärld och kalasförberedelser.!

En rätt liknande dag igår som resten av veckans dagar. Lilla P skjutsades på Järnsta och jag och C gick sedan du tillsammans för att hjälpas åt med sysslorna. Men vi hann knappt börja innan pappan blev utringd – igen, på plogning.

Kände mig rätt less där och då. Ensam igen med allt. Men som tur var så sov Lillsnoffsan sådär länge igen och jag hann med det som skulle göras där och då. Lite tokigt blir det dock när hon sover så länge, lunchen intas vid ett! Lite snedvridet men det gör ingenting då tacksamheten är stor att hon sover länge när det är mycket att göra!

Och där tog vi det bara lugnt nån timme innan storebror hämtades, med traktorn igen.

Vi skottade till markägare och granne på vägen hem.

Nu är det nog tycker jag! Det är så mycket snö att det ser ut som vilken fjällvärld som helst! Snöhögarna tar snart upp all plats överallt och balarna syns knappt under snön. Äskar snövinter, vit jul och härligt ljus som det vita ändå ger men nu räcker det snälla! Nu vill jag ha lite användning av snön också, vill damma av de där skidorna!!

Och nu har pappan precis ramlat in genom dörren efter en natts körning. Han hann hem ett par timmar igårkväll att pussa barn och fru på innan det bar iväg igen för nattkörning.

Så han ska sova nu och vi får se hur vi lägger upp denna dag. Sysslor ska ju göras och sen är det ju så att det vankas kalas imorgon. Och inte en enda liten kaka/deg/tårta är ens påbörjad efter denna vecka… Men dagen är ju inte slut än!

IMG_2564

Jordbruksaktuellt är morgonens läsning. Där står det mycket intressant tycker Lilla P!

Trevlig fredag!

 

Annons

En liten ta-igen-dag.

Snö och storm. Det driver och det snöar. Pappa C är mer borta än hemma och kör timmar efter vägarna. Jättebra med borta-jobb men mycket roddande blir det här hemma för frun. Speciellt när vi är i denna Murphy-period som inte riktigt vill släppa taget om oss än.

Igår föräldrainsats på Järnsta och idag en fullspäckad dag här hemma. Lilla P skjutsades med pappan på Järnsta (med en bil från jobbet då våran I N T E  S T A R T A R  I G E N) och sedan drog han iväg för att byta av snöröjarna igen.

Lillsnoffsan gosade ner sig i vagnen för dörmiddagssovning och morsan drog igång. Skrapning och halmning i lagårn, utfodring av kvigor. Den här förmiddagsnapen är alltid lite lurig, sover hon en halvtimme eller två timmar?? Idag drog hon till med två, så himla bra! Jag hann med lagårn, även pumpa pyspunkadäcket på traktorn och skotta gården lite från drivsnön.

Den där kaffekoppen satt hur bra som helst när vi gick in sen. Dagens första, vid lunch?! Hann inte med kaffet på morgonen, hemska tider.

Och där hade vi en liten mysig stund jag och lillan. Den där lugna mor-och dotter stunden. Snabbt ut med en tvätt och in med ny innan vi gick ut igen.

IMG_2536

Hjälpte till att få iväg ett stort paket med Shenker, lite mysko kändes det att skicka det där paketet, med en död kalv i…! Men nu hoppas vi att vi ska få svar på vad som händer med våra kalvar! Den har alltså skickats på obduktion. Aldrig gjort det innan med nått djur men nu känns det som ett måste, då varken vi eller veterinär vet vad orsaken till alla döda kalvar kan vara. Vi fick en ny härom dagen och tack och lov så är den mycket piggare än de andra och lever, än så länge så vi håller tummarna att det fortsätter så.

Hönsen fick sig ett lass godsaker, rester inifrån och så var det dags att hämta Storebror. Men traktorn. Lånetraktor då våran ska iväg på lagning (också IGEN!). Vi åkte till en bondekollega och lånade en balvagn och innan jag kom underfund med hur i hela friden man fick ut hitchkroken (kroken man kopplar vagnen på) på denna traktor hann humöret svikta igen. Stod inte ens i instruktionsboken! (Sånt här och skoplås är nånting som är olika på typ alla traktorer! Trots samma märke så skiljer sig dessa saker, jämt!) Men efter ett telefonsamtal till C då han gissade rätt så fick vi på den där himla vagnen. Och så ätnligen kunde vi hämta de där säckarna Korn som vi inte kunde lasta av härom veckan, där i kring då Murphy dök upp och ingen traktor startade. De har stått på Järnis sen dess, tack igen för förvarningplatsen! När jag skulle hämta vagnen förra veckan så visade det ju sig att det var jättepunka på ena däcket så det var bara att åka hem utan vagn och säckar den gången…

IMG_2530

Middagsbestyr i hungriga magar. Han min lilla minikock som alltid ska vara med att laga mat.

Och nu är det kväll. Känner mig rätt slut efter dagen. Men ändå rätt nöjd då mycket har blivit gjort. Men gården ser oskottad ut igen efter snöfall hela dagen men jag hoppas att C kommer in på gården när han kommer hem, vilken nattatimme det nu kan tänkas bli.

Trevlig kväll!

Annons

Att deppa lite.

Ja alltså hej.

Här sitter jag, på Subway (!?) med en uppäten macka och en sovande bäbis i vagn. Den här dagen och ja det känns typ som alla dagar sedan en tid tillbaka bara är såna man vill ska gå fort förbi. Inget klaffar, det dyker upp saker och är allmänt drygt.

Men här sitter jag i alla fall och väntar på att de ska skruva klart i bilen på verkstaden. Som jag innerligt hoppas att de hinner klart med innan stängningsdags, annars är jag ganska fast här i Sveriges tråkigaste ”stad”. Men en liten present är köpt till en älskad som fyller år till veckan och nu tänkte jag gå och handla, det kan man ju passa på att göra som ändå måste göras.

Lilla P är hemma med pappan som grejar på med ditten och datten. Blåser storm gör det också.

Usch vilka tråkiga, deppiga inlägg det blir här på rad nu men jag skriver ju om det dagliga och då ingår även sånt här. Det är en depp/Murphy-period nu helt enkelt och så är det!

Ingen bild har jag att bjuda på heller, ni hör ju, inte mycket som är som det brukar här just nu! Men jag önskar mig en lite bättre vecka ändå, jag lever på hoppet!

Kram på er!

Annons

Ja den där Murphy alltså, han har satt sig på vår gård med sin stora rumpa och verkar sitta kvar.

Krångelfix, fruset vatten, trasiga traktorer och döda kalvar fylls dessa svinkalla dagar utav.

Det eldas på livet i stora pannan men det är knappt så det orkar värma upp huset. Ett gammalt hus där det drar både här och där. Vi går med tjocksockar på de kalla golven och vedspisen får hjälpa till att hålla värmen, åtminstone i köket.

Sent kvällsjobb ute igår men en lite lugnare dag i dag. Jag och kids drog med mormor och hämtade bilen på verkstaden, tog såklart en liten fika också.

Kommer hem till ett mildare klimat, äntligen har det värsta järngreppet släppt och det är nu nere på ensiffrigt igen! Jo det känns skönt.

annons