Här skriver jag om min vardag som ung bonde, fru till min C, mamma till Lilla P och Lillasyster Hedvig. Jag älskar mitt liv på landet, med familjen, djuren och naturen. Träning och hälsa ligger mig varmt om hjärtat också. Välkommen!

Inte så många måsten.

En sväng till verkstaden med reservnyckeln, nu kan de ha hittat felet! Vi har haft en lånebil nu i en vecka, en riktig minibil men ändå gillar jag den! De har ju inte hittat nått fel, felsökning delux. Så vi håller alla tummar att de nu hittat och åtgärdar och så är detta ett minne blott.

Pappan gjorde lagårn själv på förmiddagen, gick väl hyfsat åtmistone. Och där mitt i dagen så började dessa flingor att falla igen. De varnar för att vi här vid kusten kan få upp emot en halv meter till! Alltså, vi klarar oss nu! Men det spelar ju ingen roll vad man önskar, vädret styr ju sig själv.

Vi hade en liten lugn stund där. Pappan tog en liten vila på kökssoffan i väntan på utringning för snöröjning.

IMG_2715

Lillstumpan tog en trudelutt på pianot;IMG_2723

och körde det nya ”Yoooga!”, som görs cirka 17 gånger om dagen just nu.

Mamman satt mest och knapprade på datorn, passade på där en liten stund.

När brorsan sedan kom hem och pappan åkt iväg för många timmars snökörning, ja då var det full rulle i huset igen! Dans-och träningsstund på köksgolvet, rödblommiga tre efter hopp och studs.

En sväng ut och skotta foder till djuren och en titt in hos hönsen var den lilla utetid vi hade idag. Snöstormen har trappats upp underdagen och det viner i knutarna nu.

Det känns skönt att ha haft en sån här dag, i lite lugnare tempo. En hel eftermiddag med kidsen utan en massa jobb och måsten. Komma ikapp lite med städning och tvätt och så också som pricken över i.

Men nu är det snart dags att krypa ner i sängen. Godnatt!

Lättare sagt än gjort.

Ja det här med att få effektiva dagar och realistiska planeringar är lättare sagt än gjort. Speciellt när det man väl försöker få gjort inte går som man tänkt och vips så går några timmar och vips så är det kväll igen. Men idag har vi alla fall fått lite gjort, inte kanske som tänkt men bättre än igår åtminstone.

Och efter att Lilla P hämtats på Järnsta i eftermiddag så var det bara att byta om och gå ut igen.

27536021_10215631220281495_225376715_o27659042_10215631220441499_392571633_n

Lilla skruvarn. Han som gärna ska hjälpa till och har pappan som idol.27604913_10215631220161492_758284466_o

Och så hon, världens goaste Lillasyster. Hon som sitter i vagnen och tittar på när det arbetas. Vilket alltid slutar med att hon slocknar, oavsett om det är sovtid eller inte. Sövande att se på när andra jobbar, kossor som äter och traktorer som brummar.

Och nu kväll. sitter och tar lite tid till lite förändring som kommer så småning om här på bloggen.

Men igår, när barnen hade krypit ner i sängarna och pappan tog nattning så snörade jag på mig skor, invigde nya pannlampan jag fått i julklapp och sprang iväg, tillsammans med minst lika ivrig vovve!

ÄNTLIGEN har min förkylning dragit sin kos! Detta är utan tvekan den mest långdragna jag någonsin varit med om! Springturen kändes helt underbar. Kände hur kroppen blev varm och mjukades upp mer och mer efter turens gång. Visst kändes det, att kondisen fått sig en rejäl dipp. Men det är bara att komma igen och den här gången känner jag mig faktiskt taggad på att bygga upp igen!

27591656_10215631220361497_695910346_n

En glad, endorfinboostad mamma!

Nu hoppas jag att förkylning och allt vad sjukdom heter håller sig borta, läänge!

Ögonen går i kors och den där sängen lockar, godnatt!

Realistisk planering!

God morgon!

Här snöar det, igen. Pappan åkte ut igårkväll och kom hem inatt nån gång. Jag satt uppe alldeles för länge också med diverse daror/räkningar/rapportering-fix.

Vi var en sväng till Anna igår. Pojkar som lekte och mammor som surrade. Kändes skönt att komma från gården en liten stund. Har varit mycket fikande här hemma också efter Lilla Ps födelsedag så visat kändes det lite lyxigt att få åka bort på fika. En uppdaterad treårstrots gjorde sig påmind när vi skulle hem också…

Och idag måndag. Ny vecka och vi ska försöka planera riktigt, sätta realistiska mål och få dagarna så effektiva som möjligt. Mycket vi vill få gjort,  både stort och smått. Men att tro att man ska hinna med allt och lite till vet vi att det bara blir precis tvärtom. Vips så har det gått en vecka till och det är inte ens i närheten av avbockat på listan som man önskade.

DSC_2574

Så ett försök till realistisk planering är planen för veckan!

Nu är det dags att snart skjutsa pojke på Järnsta och väcka efter-nattjobb-sovande-pappa.

Hoppas ni får en bra start på veckan!

 

Två år sedan beslutet togs.

Idag är det två år sedan. Två år sedan vi tog beslutet att lägga ner vår mjölkproduktion.

Det känns konstigt. På ett sätt känns det som att det gått ännu längre tid och på ett annat så ser jag mig fortfarande som mjölkbonde.

HÄR kan ni läsa inlägget jag skrev den där dagen för två år sedan, varför det blev som det blev. Ni som börjat kika in hos mig på senare dagar vet kanske inte att vi hade mjölkkor och inte köttdjur på gården innan.

Visst saknar vi livet som mjölkbönder. Samtidigt ser vi det positiva med detta liv, speciellt när vi har småbarn.

20161282027192491796569_sbig

Men vi är mjölkbönder i hjärtat, det bara är så ❣️