Graviditet, familj och livet som egenföretagare

Annons

Pimpa cykeln

[I samarbete med Cykelkraft]

Ända sedan jag blev gravid har jag inte vågat mig upp på min cykel då jag inte haft balansen helt på min sida, men nu så känns det som att jag vill komma igång och cykla igen. Vinterdäcken sitter på sedan förra vintern då jag inte såg någon poäng med att byta tillbaka i somras. Det enda jag inte haft är en cykelhjälm, jag vet det är skämskudde på den, jag är ju så noga med att Tuwa-li ska ha det, men det har inte blivit av att jag köpt en till mig själv, men nu så fick jag chansen att kitta mig för cykelturer med hjälp från Cykelkraft. Jag spanade in en jättesnygg vinröd hjälm som sitter toppenbra, man ska ju inte vara fåfäng när man väljer hjälm men jag tycker inte det skadar att den var riktigt snygg på :) Den var jättelätt att ställa in så att den satt bra, och en fördel att man kan ta bort dels skärmen men även kuddarna så att man kan tvätta dem efter ett tag, de blir ju lätt lite ofräscha efter några svettiga cykelturer. Min ringklocka på cykeln har även gått sönder, fråga mig inte hur så den här gången gick jag från att ha en liten svart ringklocka till en rejäl med prickar på för att pompa upp cykeln lite. Tuwa-Li älskade den och ville ha en lika dan :) Till hennes nästa födelsedag så får det bli en ny cykel till henne då den hon har idag är lite för liten plus att den har stödhjäl, till våren blir det perfekt med en ny som hon kan lära sig cykla utan stödhjulen på. Jag gillade den här och hon kommer att bli såååå glad!

IMG_1865

Tuwa-Li bestämde sig för att dekorera paket åt mig lite :)

IMG_1884IMG_1883IMG_1882

Annons

2018 satsar jag på kropp och själ

[samarbete med Svensk Hälsokost]

Tänk att det är de sista timmarna av 2017, detta har varit ett både tufft år för mig men även innehållet helt fantastiska stunder. Höjdpunkten var såklart när Harry föddes, det går ju inte att toppa. Men det har också varit tungt med en graviditet som fick mig att trappa ner på min medicin mot utmattningsdepressionen vilket jag inte var helt redo för, men samtidigt lärde det mig att jag måste ta hand om min kropp på ett bättre sätt. Min mamma är mycket för hälsokost och att underhålla kroppen och brukar alltid ge mig några tips när vi träffas. Jag har inte riktigt orkat ta tag i det tidigare men nu ska det bli ändring för det, något som både hon och andra talar varmt om är magnesium, det känns lite som ett universalmedel för att mjuka upp muskler och minska stressen i kroppen, vilket jag verkligen behöver. För mig som har kollapsat i utmattning så är det viktigt att ta det för att bygga upp min kropp och göra den mer tolerant mot stress. Harrys barnmorska upplyste mig även om att alla borde ta vitamin D under vinterhalvåret, då vi har det så mörkt här i Sverige. Jag ger ju Harry vitamin D-droppar varje dag och tänkt att jag också borde göra det, eller rättare sagt borde hela familjen ta det. Tuwa-Li fick ju också droppar när hon var liten, men sen vi slutade få dem från BVC har vi inte fortsatt så detta måste införas i morgonrutinen av vi alla får i oss lite ‘solljus’ när den riktiga solen lyser med sin frånvaro. Jag skulle framförallt behöva ta det för immunförsvarets skull, det har fått sig en törn vilket märks med att jag lätt blir smittad av förkylningar och dylikt så det behöver lite hjälp på traven. Jag hoppas att dessa små ändringar i min vardag ska göra min kropp gladare, enkla ändringar men ack så viktiga!

vitamin_d3_2500_ie_19923_x2

Annons

Bröllopsplanering

Skärmavbild 2017-12-30 kl. 23.26.36[samarbete med heymo.se]

Nu när vi har varit iväg över jul har det gett oss lite tid att planera lite inför bröllopet och vi kände att vi ville ha en hemsida där vi kan samla all information löpande. Vi kommer givetvis skicka med ganska så mycket information i inbjudan men det verkar så smidigt att ha en hemsida där man kan uppdatera information, skriva mer utförligt om vägbeskrivningar och ge hotellrekommendationer osv. Vi testade att göra en hemsida på heymo.se och blev mycket glatt överraskad över hur lätt det var, det tog inte lång tid alls att få en enkelt och jättefin sida. Vi tänkte lägga in lite egna bilder osv men templatebilderna som redan fanns i temat vi valde var redan väldigt fina så de får ligga kvar så länge (och om jag ska vara ärlig är de faktiskt finare än de vi hade :) ) Jag kommer visa er mer från sidan senare, men kika in dessa så länge för lite inspiration, Pamelas sida, Filips sida, de är inte bröllopssidor men ger bra inspiration hur man kan lägga upp sin sida.

Om ni vill gå in och testa så har de ett gratisabonnemang som heter ”drömma” som är perfekt för att testa sidan och vill man ha eget domännamn så finns det ett abonnemang som heter ”starta” som kostar 129:-/månaden men om du anger rabattkoden ”influencers” så får du 30% rabatt vid köp av ett årsabonnemang.

Annons

Gratis julkalender för vuxna

Jag måste bara tipsa om en av de bästa adventskalendrarna, det är mitt tredje år som jag följer den nu, och den är sådär irriterande klurig, jag älskar den! Det är illustratören Elinor Hägg som har illustrerat en ”finn fem fel”-kalender med sin fantastiska illustrationer, den är riktigt svår ibland så man får leta :) Du hittar den här, den kostar inget och du kan öppna en ny lucka varje dag ända fram till jul. Pssst för den som är otålig finns även de tidigare årens kalendrar du kan klura dig igenom om du inte kan vänta till nästa dag 😉

 

 

Skärmavbild 2017-12-01 kl. 16.48.21Skärmavbild 2017-12-01 kl. 16.48.53Skärmavbild 2017-12-01 kl. 16.46.29

Annons

Ullig nyhet i vardagsrummet

[I samarbete med Kilands mattor]

Vi har inte haft någon matta i vårt vardagsrum på evigheter, jag tror vi tog bort den vi hade förut när Tuwa-Li var nyfödd för att hon kräktes så mycket så det blev en massa fläckar. Det var över fyra år sedan. Harry är som tur väl är inte lika sin syster på det sättet så nu kände vi att det var dags igen. Det gör så himla mycket med en matta tycker jag, det blir genast mer hemtrevligt och ombonad, en riktig mysfaktor med andra ord.

I samarbete med Kilands mattor så fick vi chansen att testa en av deras mattor och vi föll genast för deras handvävda matta i ull, Sarek, i grått, den är full av små mjuka bollar som är fantastiskt mjuka och mysiga att ha fötterna på och Harry älskar att ligga och träna på sina kryptag på den mjuka mattan. Den finns både i gråbrun och beige, men eftersom vi har mycket grått hemma tycker jag den gråa passade in bäst. Jag passade på att fixa med mattan medan resten av familjen var iväg på ärenden och när de kom hem så sa jag åt dem att ta av sig strumporna och ställa sig på mattan. Både Magnus och Tuwa-Li sa i kör ”gud vad mjuk den är” och det är den verkligen, jag blev själv förvånad när jag ställde mig på den för första gången :).

Jag är så glad att vi gjorde detta nu när det är mörkt och kyligt ute, det förhöjer mysfaktorn ytterligare. Nu blir det till att göra varm choklad till lilltjejen och krypa upp i soffan och gosa. Och tänk, imorgon börjar julkalendern, då vet jag tre stycken som kommer att ligga på vår gosiga matta framför Tv:n med massa kuddar och uppspända ögon :)

kollageIMG_2354 IMG_2355 IMG_2393 IMG_2396 IMG_2400 IMG_2401

annons