VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

FÖRSTA FÖRSKOLEVECKAN

67AFA64B-8049-4C5A-BA09-30135C9495B0

SÅ. KONSTIGT. Min lilla Harry, min bebis, har varit på förskolan över en hel vecka, HELT själv. Det har gått jättebra, inga jobbiga lämningar med ett gråtande barn eller telefonsamtal om att han behöver hämtas eller liknande, men mitt mammahjärter gråter ju av saknad över min lilla bebis som ska gå på förskolan helt själv, utan sin mamma eller pappa. Hur ska han klara sig utan oss? Tänk om han blir ledsen, kommer någon trösta honom? Tänk om någon av de andra barnen är elak mot honom vem ska då försvara honom? Det är så mycket som snurrar uppe i huvudet just nu. Jag vet att jag kände likadant när Tuwa-Li började förskolan, jag känner inte så längre nu när hon är äldre då hon tycker att förskolan är så roligt, hon har ju sina kompisar där så hon saknar dem de dagar hon inte går dit. Men Harry, han är ju så liten, kan inte prata för sig och säga vad han vill, han har ju inte heller kompisar på det sättet som Tuwa-Li har. Det känns som ett otroligt stort ansvar som förälder att lämna bort honom till någon annan på dagarna. Man vill ju att de ska känna sig trygga och älskade. Det är ju så viktigt, kanske det viktigaste man kan ge dem. Men jag försöker i alla fall att hämta dem lite tidigare på dagarna. Till och med Tuwa-Li har blivit van att bli hämtad tidigare efter ett års föräldraledighet, så hon frågar varje morgon om jag inte kan komma lika tidigt som innan och hämta. Hon vänjer sig nog snart men jag sneglar på klockan varje eftermiddag och försöker gå innan den blivit för mycket.

Kommentera

Annons

HÖSTENS VILLHÖVER

[inlägget innehåller adlinks]

 

Varje höst och vår går jag och stryker runt bland alla klädbutiker och suktar efter allt nytt, alla fina färger och försöker resonera med mig själv om exakt vad för nytt jag faktiskt behöver. Den listan blir oftast ganska så kort så då tittar jag på villhöver-listan istället och den brukar vara ganska så mycket längre. Efter ett varv på stan idag, hamnade dessa på min lista. Färgskalan är ju så underbar!

 

Villhöver 1, ursnygg kappa från 2ND DAY. Älskar den färgen!

Villhöver 2, rejäla och snygga kängor från Sneaky Steve, jag brukar alltid köra på ett par kängor som jag kan använda hela hösten och vintern. Och svart känns som ett säkert kort!

Villhöver 3 – Halsdukar är ju den bästa accessoaren, den är så lätt att byta ut om man vill ha en annan färg, plus att jag tycker det är så mysigt att ha en riktigt go och härlig halsduk. Denna ullhalsduk från Wera tycker jag är SÅ snygg!

Villhöver 4, jag har sneglat på dessa örhängen från Caroline Svedbom LÄNGE, precis som halsdukar tycker jag örhängen är ett jättebra och enkelt sätt att få lite liv. Jag brukar ju oftast gå omkring i svarta eller grå kläder så då är det extra kul med lite färg på örhängena.

Kommentera

Annons

HEJDÅ SÖMN

Precis när man tror att man ÄNTLIGEN ska få börja sova lite på nätterna igen så får Harry för sig att sova är något helt överskattat, man ska ju vara VAKEN på nätterna. Det är ungefär så roligt som det låter, många av er känner nog igen känslan. Ni vet zombiekänslan, när man är vaken fast ändå inte, man sover fast i vaket tillstånd. Om någon har ett sömnknep för bebisar (som inte involverar alkohol och bomullstuss haha) så delar med er för guds skull!! En god natts sömn står högst upp på önskelistan just nu. Nu blir det att ta några koppar kaffe till!

Kommentera

Annons

REN SKRÄCK

[I samarbete med partykungen.se]

 

Varje år de senaste åren har vi haft ett Halloweenparty för Tuwa-Li och hennes kompisar från förskolan och grannkvarteret, det har varit jättekul och barnen har tyckt att det har varit både läskigt och roligt, ni vet sådär skräckblandad förtjusning. Det har hänt att barn har gråtit, men det hör ju lite till…..eller hur? Hehe! (Det var inte så dramatiskt som det låter) Första året gick de runt bland grannarna och sa ’bus eller godis’, men det var väldigt få grannar som öppnade eller hade godis så efter det hade vi egna godispåsar och bus hemma istället.

Förra året hade Tuwa-Li en häxdräkt med hög spetsig hatt och allt, i år har hon pratat om sen i juni att hon vill vara utklädd till skelett då en av hennes kompisar var det förra året så vi kikade hos Partykungen på Halloween-kläder barn och hittat en riktigt läskig som får bli årets utklädnad. Hon var lite osäker på om hon skulle ha på luvan då det kanske till och med skulle bli FÖR läskigt. Hehe.

Jag kunde ju inte riktigt låta bli att kolla på en Halloween-kostym även till mig själv, mest för att det är så fantastiskt roligt, med sånt kan jag sitta och hålla på och scrolla och skratta och planera bus i evigheter haha. Om ni ska göra något i Halloween måste ni in och kolla! Jag hittade till och med en liten bidräkt som Harry kanske inte skulle bli så läskig i men otroligt gullig! Det finns ju så otroligt mycket att välja på, jag hittade till och med en ninjadräkt som Tuwa-Li redan bestämt att hon ska ha på sitt 6-årskalas (i mars) eftersom hon ska ha ett ninjaparty då har hon bestämt. Vi får kanske skaffa oss en varsin ninjadräkt till hela familjen, annars fick vi inte vara med på kalaset tydligen så det är ju bara att lyda. Gullunge!

Att ha disco på kalasen har blivit viktigare med åren så i år får vi göra en spellista med Tuwa-Lis favoritlåtar, för ja, hon har favoritlåtar nu för tiden. Despacito är en utav dem som hon alltid vill att vi spelar när vi åker bil. Det brukar bli riktigt effektfullt med ett gäng barn som är utklädda med läskiga kostymer och med blod målat i ansiktena, skutta runt till Marcus & Martinus-låtar uppspeedade på socker och taggade till max inför hela grejen med utklädnad och allt läskigt det medför.

 

bi-bebis-maskeraddrakt-1 halloweenhaxa-barn-maskeraddrakt-1 skelettstrumpbyxor-barn-1 skelettzombie-barn-maskeraddrakt-1

Kommentera

Annons

GALNA ÄLSKADE BARN

C0D0A31B-1AC5-4B8C-9A61-35C3B7936B1F

God morgon finingar!

I vanliga fall brukar man sitta ihopkuren i soffan med en kopp te och lyssna på höstregnet i mitten på september, men i år finns det dem som fortfarande hänger på stranden och badar. I förrgår var vi en runda på stranden hela familjen, jag tog en liten jobbpaus och basade på att fota lite produkter mesans vi var där. Jag var INTE i och bada ska jag tillägga, för varmt i vattnet var det definitivt inte. Men min modiga fina 5-åring tvekade inte en sekund. Jag är så imponerad av henne, min hjälte och idol! Även om hon erkände att det var ganska så kallt så ville hon i igen efter flesta doppet. Burr!! Jag blir sugen på kaffe bara jag tittar på bilderna haha.

7D82FFAD-C4E4-4187-88B3-C4960C496495 C0D0A31B-1AC5-4B8C-9A61-35C3B7936B1F83EF8BF7-982D-4C4B-978E-30FC0F438EAA

Kommentera

För att få de senaste uppdateringarna