Graviditet, familj och livet som egenföretagare

Annons

Bästa jullyxet

Jag vet inte hur nu känner, men jag älskar julen och allt runtomkring. Jag tycker det är jättemysigt med adventsljusstakar, tända ljus, julblommor och adventskalendrar. Adventskalendern på TV är ett måste varje morgon och eftersom jag inte får någon från min syster längre (du kan läsa mer om detta i ett tidigare inlägg) så får man ju skaffa sina egna :) Lyxkalendern som jag tipsade om tidigare är fortfarande helt klart en av favoriterna, och dessa två, teadventskalendern och kaffeadventskalendern är definitivt ett måste. Jag har testat båda två under tidigare år och gillar dem båda lika mycket, frågan är bara vilken jag ska välja i år, så svårt val, vill liksom ha båda! Har ni fler bra tips på adventskalendrar så tipsa gärna :)

te-_och_kaffeadventskalendern_2017_2 teadventskalendern_2017_1

 

Annons

Dotterns låtsaskompis är död

Jag älskar att min dotter har en livlig fantasi, hon är jättebra på att hitta på lekar och har sedan en tid tillbaka haft en låtsaskompis som heter Dainon (ni får ursäkta stavningen, jag har ingen aning om hur hans namn stavas), de brukar leka tillsammans ibland, ibland är han bortrest och ibland är det han som har gjort hyss och inte Tuwa-Li (eller hur :)). För en vecka sedan hade han bytt namn till Blixten Mcqueen(!) tydligen, men så igår lekte hon i korridoren och när jag frågade vad hon gjorde så sa hon att hon gjorde en gravsten. Blixten Mcqueen hade tydligen dött i en bilolycka, så hon gick omkring här och sa att hon var ledsen. Vad kommer alla dessa idéer ifrån undrar man ju, hur kommer hon på att han har dött och just i en bilolycka. Men efter en stund sa hon att det var tråkigt att han dött så han skulle nog komma tillbaka från sin grav. Denna älskade unge :)

Annons

Mysigaste barnaktiviteten

Sen Tuwa-Li var 1 år har jag försökt få med henne i en Skogsknopp grupp, ni vet såna där grupper som Friluftsfrämjandet anordnar där barnen får gå ut i skogen och lära sig om djur och natur. Men det har aldrig funnits någon ledig plats, men nu så äntligen, efter 3,5 års försök, så kom hon äntligen med i en Knyttegrupp, som det heter för de födda -13. Så nu under hösten har hon hittills vari ute två gånger med Knyttegruppen, och det är så himla mysigt. Jag har hela tiden tänkt det som en aktivitet som hon och jag ska göra tillsammans, mamma-dotter tid. Tyvärr missade jag första tillfället då jag var nerbäddad med feber och dunderförkylning så då fick hon gå med sin pappa men igår så var vi där båda två. Det var jättemysigt att vandra omkring i skogen och fika, leka, och lära oss lite om ekorrar :) Det var även lite flashback till när jag själv var liten och gick på Mulle och Strövarna, jag kommer ihåg alla tältningar man gjorde och hur roligt och spännande det var. Jag kommer även ihåg strövargodiset man gjorde och hur gott det var, var tydligen en riktig godisråtta redan då :)

80EAA5B8-DBAB-4BB2-8818-065291DFEBB1744A4BD9-812A-4DCA-96AF-1F4086BAE1BCDED76E63-CEBE-4BFA-A93B-90E4A7284C728B184D55-2B6F-4915-9C08-E57641E2B917A5736E41-8AD9-4105-A012-969E0C25EC45

Annons

Kalastips

I samarbete med partykungen.se så har jag plockat ut mina partyfavoriter.

November och december är fullt med presenter och dekorationer till födelsedagar, fars dag och jul. Jag gillar dekorationer som går att återanvända så att man slipper köpa nytt varje år och har några saker som jag försöker att alltid ha hemma då det passar till alla tillfällen, bl.a. en bokstavsgirlang, den är toppen då den går att återanvända och eftersom det går att skriva vad man vill passar den lika bra till födelsedagen som till jul eller nyår.

Mitt andra tips är tomtebloss, det går lika bra att sätta i tårtan som att sätta i julgranen, och livar upp vilken fest som helst (och riktigt billig partyhöjare). Vi kommer att sätta några tomtebloss i en liten bakelse när vi uppvaktar M på fars dag på söndag (schh, säg inget till M), det kommer nog uppskattas lika mycket av pappa som av barnen om jag känner de rätt :)

Vi har även spanat in en mugg med ”I’m your father” som är perfekt till fars dag. Den vore toppen till M som precis har börjat på nytt jobb och inte har några personliga grejer på sitt kontor än, kanske tillsammans med en biobiljett till nya star wars-filmen, jag vet att han spanat på den (det kan ju hända att även jag måste följa med som sällskap då barnen är lite för små).

Barnens morfar fyller även år i december och då funderar vi på att ge honom spelet ”lip twister”, jag har inte testat det själv men har hört att det är jätteroligt, det vore perfekt att spela på kvällarna i jul när barnen somnat i soffan,  det kommer garanterat ge många skratt och kanske ett roligare alternativ till alla uppesittarprogram på TV:n.

 

kollage

Mina partyfavoriter från partykungen.se

 

Annons

Den här mammamagen

F54B4EF8-54AB-4C12-8F60-17499C5BA0F0Här sitter vi mage mot mage medan han ammar. Hans är mjuk och len som siden, min har tigerränder och är mjuk och degig. Men attans vad fantastisk den där mammamagen är som har åstadkommit han som ligger där, utan den hade han inte funnits. Dåliga dagar gömmer jag den bakom tröjor och byxor, men andra dagar tittar jag på den och tycker den är fantastisk för allt den åstakommit. Någon som känner igen sig?

annons