VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

ATT VÄLJA RING

[I samarbete med Van Bruun]

Belle_Isadora_-1 mtss-0903 mtc-0317 LINDA_WR117

 

Som ni säkert redan vet, och som det snart kommer upp bilder på, så gifte jag mig i somras. Jag har jobbat med bröllop i några år och fått vara med på ett hörn med att leverera trycksaker, skyltar och andra handkalligraferade detaljer, jag tycker det är fantastiskt roligt, men att få planera sitt eget bröllopet är ju något helt annat. Så många val och beslut, och så mycket man vill. Många diskussioner om vad man vill mot vad man har råd med, det är ju tyvärr inte riktigt samma sak. Vi hade ett budgetbröllop och valde lite vad vi skulle satsa mer på och vad vi fick välja billigare alternativ till. Efter mycket om och men kom vi ändå fram till att ringarna vill vi inte kompromissa för mycket med. Alla beslut känns ju viktiga men just vigselringarna känns extra viktiga, iaf för oss, eftersom de är det som kommer att leva kvar och finnas där på fingret resten av livet. Ringen ska ju sitta där i 60 år, så man vill ju välja något som känns JAG. Det är jättesvårt i början att veta vad man vill ha, kanske är den typ av ringar som man tänkt inte alls det som känns rätt på fingret. Jag måste rekommendera alla att gå in på VANBRUUN och kika runt på deras sortiment. De har det mest man kan tänka sig och inom de mesta prisklasser. Plus att man vet att de levererar kvalité. Jag var där mycket och kikade runt, och bland det bästa med dem är att man kan skicka hem provningar så att man kan testa dem och känna efter hur det känns. Den första ring jag testade som jag i början var ganska så säker på att jag ville ha, kändes inte alls rätt efter den provningen, däremot så hade jag även skickat hem en annan ring som egentligen inte var tänkt till mig, utan vi skulle använda den till en inspirationsfotografering och den var SÅ fin!! jag var jätteförvånad att jag gillade den så mycket. Men det är precis så det är, ringar är väldigt personligt, det går inte att titta på hur fina andras är utan man måste verkligen känna efter själv. Kanske vill man ha en större ring än man tror, eller mindre för den delen. Kanske vill man ha rödguld fast man hela tiden tänkt silver. Bara en sån grej, måste vigselringarna matcha? vi gick runt i veckor och funderade på hur vi skulle göra, för jag ville ha rödguld och min man vitguld…..kunde man göra så?! och JA, det kan man. Det viktigaste är ju att man själv valt det man vill ha, jag ångrar inte en sekund att vi inte kompromissade för att vi skulle ha samma färg som matchade. Det känns idag helt oviktigt. SÅ mitt bästa tips är att gå in på Van Bruuns hemsida och kika på alla vigselringar och känn efter vad du är ute efter och beställ sedan hem och testa så att det känns HELT rätt!

 

 

Kommentera

Annons

FÖRSTA FÖRSKOLEVECKAN

67AFA64B-8049-4C5A-BA09-30135C9495B0

SÅ. KONSTIGT. Min lilla Harry, min bebis, har varit på förskolan över en hel vecka, HELT själv. Det har gått jättebra, inga jobbiga lämningar med ett gråtande barn eller telefonsamtal om att han behöver hämtas eller liknande, men mitt mammahjärter gråter ju av saknad över min lilla bebis som ska gå på förskolan helt själv, utan sin mamma eller pappa. Hur ska han klara sig utan oss? Tänk om han blir ledsen, kommer någon trösta honom? Tänk om någon av de andra barnen är elak mot honom vem ska då försvara honom? Det är så mycket som snurrar uppe i huvudet just nu. Jag vet att jag kände likadant när Tuwa-Li började förskolan, jag känner inte så längre nu när hon är äldre då hon tycker att förskolan är så roligt, hon har ju sina kompisar där så hon saknar dem de dagar hon inte går dit. Men Harry, han är ju så liten, kan inte prata för sig och säga vad han vill, han har ju inte heller kompisar på det sättet som Tuwa-Li har. Det känns som ett otroligt stort ansvar som förälder att lämna bort honom till någon annan på dagarna. Man vill ju att de ska känna sig trygga och älskade. Det är ju så viktigt, kanske det viktigaste man kan ge dem. Men jag försöker i alla fall att hämta dem lite tidigare på dagarna. Till och med Tuwa-Li har blivit van att bli hämtad tidigare efter ett års föräldraledighet, så hon frågar varje morgon om jag inte kan komma lika tidigt som innan och hämta. Hon vänjer sig nog snart men jag sneglar på klockan varje eftermiddag och försöker gå innan den blivit för mycket.

Kommentera

Annons

HÖSTENS VILLHÖVER

[inlägget innehåller adlinks]

 

Varje höst och vår går jag och stryker runt bland alla klädbutiker och suktar efter allt nytt, alla fina färger och försöker resonera med mig själv om exakt vad för nytt jag faktiskt behöver. Den listan blir oftast ganska så kort så då tittar jag på villhöver-listan istället och den brukar vara ganska så mycket längre. Efter ett varv på stan idag, hamnade dessa på min lista. Färgskalan är ju så underbar!

 

Villhöver 1, ursnygg kappa från 2ND DAY. Älskar den färgen!

Villhöver 2, rejäla och snygga kängor från Sneaky Steve, jag brukar alltid köra på ett par kängor som jag kan använda hela hösten och vintern. Och svart känns som ett säkert kort!

Villhöver 3 – Halsdukar är ju den bästa accessoaren, den är så lätt att byta ut om man vill ha en annan färg, plus att jag tycker det är så mysigt att ha en riktigt go och härlig halsduk. Denna ullhalsduk från Wera tycker jag är SÅ snygg!

Villhöver 4, jag har sneglat på dessa örhängen från Caroline Svedbom LÄNGE, precis som halsdukar tycker jag örhängen är ett jättebra och enkelt sätt att få lite liv. Jag brukar ju oftast gå omkring i svarta eller grå kläder så då är det extra kul med lite färg på örhängena.

Kommentera

Annons

HEJDÅ SÖMN

Precis när man tror att man ÄNTLIGEN ska få börja sova lite på nätterna igen så får Harry för sig att sova är något helt överskattat, man ska ju vara VAKEN på nätterna. Det är ungefär så roligt som det låter, många av er känner nog igen känslan. Ni vet zombiekänslan, när man är vaken fast ändå inte, man sover fast i vaket tillstånd. Om någon har ett sömnknep för bebisar (som inte involverar alkohol och bomullstuss haha) så delar med er för guds skull!! En god natts sömn står högst upp på önskelistan just nu. Nu blir det att ta några koppar kaffe till!

Kommentera

Annons

REN SKRÄCK

[I samarbete med partykungen.se]

 

Varje år de senaste åren har vi haft ett Halloweenparty för Tuwa-Li och hennes kompisar från förskolan och grannkvarteret, det har varit jättekul och barnen har tyckt att det har varit både läskigt och roligt, ni vet sådär skräckblandad förtjusning. Det har hänt att barn har gråtit, men det hör ju lite till…..eller hur? Hehe! (Det var inte så dramatiskt som det låter) Första året gick de runt bland grannarna och sa ’bus eller godis’, men det var väldigt få grannar som öppnade eller hade godis så efter det hade vi egna godispåsar och bus hemma istället.

Förra året hade Tuwa-Li en häxdräkt med hög spetsig hatt och allt, i år har hon pratat om sen i juni att hon vill vara utklädd till skelett då en av hennes kompisar var det förra året så vi kikade hos Partykungen på Halloween-kläder barn och hittat en riktigt läskig som får bli årets utklädnad. Hon var lite osäker på om hon skulle ha på luvan då det kanske till och med skulle bli FÖR läskigt. Hehe.

Jag kunde ju inte riktigt låta bli att kolla på en Halloween-kostym även till mig själv, mest för att det är så fantastiskt roligt, med sånt kan jag sitta och hålla på och scrolla och skratta och planera bus i evigheter haha. Om ni ska göra något i Halloween måste ni in och kolla! Jag hittade till och med en liten bidräkt som Harry kanske inte skulle bli så läskig i men otroligt gullig! Det finns ju så otroligt mycket att välja på, jag hittade till och med en ninjadräkt som Tuwa-Li redan bestämt att hon ska ha på sitt 6-årskalas (i mars) eftersom hon ska ha ett ninjaparty då har hon bestämt. Vi får kanske skaffa oss en varsin ninjadräkt till hela familjen, annars fick vi inte vara med på kalaset tydligen så det är ju bara att lyda. Gullunge!

Att ha disco på kalasen har blivit viktigare med åren så i år får vi göra en spellista med Tuwa-Lis favoritlåtar, för ja, hon har favoritlåtar nu för tiden. Despacito är en utav dem som hon alltid vill att vi spelar när vi åker bil. Det brukar bli riktigt effektfullt med ett gäng barn som är utklädda med läskiga kostymer och med blod målat i ansiktena, skutta runt till Marcus & Martinus-låtar uppspeedade på socker och taggade till max inför hela grejen med utklädnad och allt läskigt det medför.

 

bi-bebis-maskeraddrakt-1 halloweenhaxa-barn-maskeraddrakt-1 skelettstrumpbyxor-barn-1 skelettzombie-barn-maskeraddrakt-1

Kommentera

För att få de senaste uppdateringarna