En till Allt för föräldrar webbplats

Affärskonsult

Okej, nu ska jag bena ut en frågeställning som jag fått från många senaste tiden. Det är ganska ordentligt mycket mindre allvarligt ämne än vanligt. Det känns ganska upplyftande om jag ska vara ärligt. Allt kan inte alltid vara dödligt allvar, även om det förstås ska få vara så ibland. Detta inlägg kommer att handla om mitt arbete som affärskonsult.

 

Frågan jag fått från många av er är bred och härlig och lyder: ”Vad är det roligaste med att arbeta som affärskonsult?”. Detta är nu vad jag ska försöka bena ut, så håll i hatten.

 

Först och främst så är det väl relevant att redogöra för vad en affärskonsult faktiskt gör. Det finns förstås olika typer av affärskonsulter, men summan av kardemumman är i regel densamma. Man arbetar med att optimera ett företags eller en organisations vardag. Det kan handla om alltifrån produktion, samverkan i teamet och mål med verksamheten. En affärskonsult arbetar helt enkelt med att försöka göra att affärerna går bättre. Effektivisera och så vidare. Ni vet, sånt där.

 

Så nu till frågan, vad är egentligen roligast med att arbeta som affärskonsult. Vi tar fjäskandet först:

 

  1. Kunderna

 

Det låter kanske lite tramsigt men det är ju detta som är kärnan. Jag har haft det stora privilegiet att få arbeta med kunder som verkligen uppskattar det jag gör. Vi har kommit bra överens och haft tydlig och rak dialog genom hela samarbetet. Detta är, om ni frågar mig, en av de absolut viktigaste sakerna för att trivas på jobbet. De gillar mig (hoppas jag) och jag gillar dem tillbaka. En oslagbar kombination

 

  1. Utvecklingen

 

Ja, här syftar jag både på utvecklingen av mig själv och av verksamheterna i stort. Det senare är förstås inte fristående från punkten ovan, men den förtjänar ändå att nämnas separat. Som affärskonsult får jag se hur det jag gör ger resultat. Det är en fantastisk känsla. Att jag sedan utvecklas som affärskonsult medan jag utför arbetet är riktigt bra!

 

  1. Kollegorna

 

En affärskonsult är aldrig bättre än sina kollegor. Om inte det är ett gammalt talesätt så är det ett nytt, som uppstod just precis nu. Jag älskar mina kollegor. Vi har roligt ihop och vi utvecklar och utmanar varandra ständigt. Det är synd för dem att jag är den affärskonsult som är bäst. Ja, bäst på pingis alltså. Det uppstår konflikt om detta i vårt lunchrum. Men jag riktar mig till mitt team och säger: Ge aldrig upp! …och lär er skruva.

Företagsflytt i Stockholm

Att många företagare följer min blogg är föga förvånande. Detta har jag till och med förstått när jag låtit analysbolag titta närmare på följarna. Det är roligt att veta att jag kan inspirera andra med det jag skriver. Tack för uppskattningen!

 

Så, efter mitt förra inlägg har det kommit in en hel del frågor i min inkorg. Inlägget, för den som missat, handlade om de olika företagsflyttar som mitt bolag genomgått i Stockholm. Jag berättade om hur vi har gått tillväga och från och till vilka orter vi flyttat. Det har faktiskt blivit företagsflytt i Stockholm många gånger som resultat av kraftig expansion. Varje gång har vi anlitat samma bolag för företagsflytt och det har fungerat alldeles utmärkt.

 

Jag ska nu presentera och besvara några av de frågor som kommit in sedan sist. Om ni saknar svar på just era frågor så är det bara att höra av sig. Jag svarar på alla kommentarer och försöker svara på alla mail som kommer in. Jag ber ödmjukast om förståelse för de frågor om företagsflytt i Stockholm som lämnas obesvarade. Jag gör så gott jag kan, jag lovar.

 

Vad är det viktigaste när man anlitar bolag i Stockholm för företagsflytt?

 

Ja, jag antar väl att jag, med handen på hjärtat, kan svara på denna fråga. Jag har trots allt genomgått företagsflytt i Stockholm några gånger nu. Det viktigaste enligt mig är punktlighet och att bolaget i fråga håller sig till avtalet. Det ska framgå tydligt vad som gäller när man skriver på kontraktet. Vilket ansvar vilar på oss som bolag i Stockholm och vilka ansvarsområden har firman som levererar företagsflytten? Detta är nog det som jag varit mest nöjd med. Informationen står klart och tydligt i avtalet kring företagsflytten och avtalet har följts till punkt och pricka.

 

Varför skulle du rekommendera just det bolag i Stockholm som ni anlitade för företagsflytt?

 

Jag har kommit fram till att det finns 3 svar på denna fråga.

 

  1. De införlivar allt som jag nämnde i frågan ovan. De är punktliga och de ser till att förse dig som kund med en tydlig offert på företagsflytt i Stockholm. Allt framgår och allt följs till punkt och pricka.
  2. Kontakten mellan oss som kunder och företaget är klockren. De är lätta att nå för frågor och funderingar när de än dyker upp.
  3. Det tredje och kanske mest fundamentala: Det bolag vi anlitat för företagsflytt i Stockholm ger bäst priser. Detta är en huvudsaklig anledning till att vi valt att anlita dem gång efter annan. Det krävs när vi så ofta behöver anlita bolag för företagsflytt i Stockholm.

 

Vi hörs igen om en vecka!

Målaren i Upplands Väsby

Fina tider, det var det. Tiderna då jag arbetade som målare i Upplands Väsby alltså. Låter det konstigt? Låter det i så fall konstigt att det skulle vara fina tider att arbeta med detta? Eller låter det kanske konstigt att jag, givet vem jag är idag, har arbetat som målare i Upplands Väsby. Ni får vara domare här.
Fina tider var det i alla fall. Dessa fina tider höll i sig ungefär 6 månader. Under ett helt halvår knegade jag bland professionella målare i Upplands Väsby. Jag lärde mig mycket under den här tiden. Jag lärde mig ett helt nytt yrke för sjutton. Det måste väl ändå vara värt en hel del?
”Hur kom det sig att du fick det här arbetet?”, undrar säkerligen vissa av er. Därför ska jag berätta hur jag, matbloggaren, kom att arbeta som målare i Upplands Väsby. Det hela handlar egentligen om slumpen. Det är slumpen som har varit i farten och gjort att min väg har korsats med personen som spelade huvudrollen i detta. Jag ska berätta hur det gick till:
Jag hälsade på hemma hos mina föräldrar. Föräldrarna skulle ha matbjudning. Det hörde inte till vanligheterna så därför började mitt besök med yttersta förvåning. ”Vad gör du?” frågade jag när mamma kom bärandes på säkert 15 tallrikar. ”Jag dukar” fick jag som svar och hon såg glad ut, så det gjorde mig glad också. Hur som helst så skulle en gammal kompis till pappa komma på ”festen”. Jag hade inte träffat honom sedan jag var liten och det fick jag dessutom höra när han anlände. ”Du var inte längre än såhär!”. Ja, ni vet hela den där grejen. Hur som helst så var denne någon nu målare i Upplands Väsby. Eller ja, nu och nu – han hade varit målare i Upplands Väsby i närmare 20 år skulle det visa sig.
Som av en händelse träffade jag denne man just två dagar efter att jag förlorat mitt jobb. Som av en händelse träffade denne man mig samma dag som de beslutat att anställa personal. Tre personer skulle anställas, närmare bestämt, och en av dessa skulle bli jag. Jag skulle bli målare i Upplands Väsby, något jag aldrig ens varit i närheten att fundera över förut.
Hur lyder domen? Jo, jag tyckte faktiskt väldigt mycket om det. Det är inget yrke jag vill ägna mig åt resten av livet, men det var roligt – väldigt roligt stundtals.

Så, nu vet ni!

Heltäckningsmattor i Stockholm och nya samtalsämnen

Förra veckan skrev jag om ett ämne som jag definitivt inte har skrivit om förut. Faktum är att detta har skett ett antal gånger senaste tiden. Inte texter om detta specifika ämne, utan att jag har tagit mig friheter att ändra mig något. Många tycks faktiskt uppskatta detta. Förra veckans inlägg, som alltså handlade om heltäckningsmattor i Stockholm, har fått väldigt bra respons. För er som inte hann eller orkade läsa inlägget kommer en snabb recap här:

 

Jag har märkt att heltäckningsmattor verkar vara på väg tillbaka i Stockholm. Detta gör mig glad. Det gör mig glad för att det påminner mig om en svunnen tid, det är nostalgiskt som bara helvete. Heltäckningsmattor var otroligt vanligt i Stockholm på 80- och 90-talen. De fanns överallt, fluffiga och goa. Både på arbetsplatser och i hem fanns heltäckningsmattor i Stockholm. Överallt och ingen klagade. Ja, det kanske inte är helt sant. Jag hade faktiskt en pappa som klagade på vår heltäckningsmatta i Stockholm nästan varje dag. Han förstod inte varför det skulle vara nödvändigt. Jag och mamma upprepade för honom att det bara var han som inte förstod sig på modern inredning. 

 

Sedan fick vi tillbaka när heltäckningsmattor i såväl Stockholm som resten av världen blev omodernt. Om man skulle fråga vem som helst i Stockholm runt år 2004 vad de kände om heltäckningsmattor skulle det inte uppskattas. De skulle förmodligen säga att det tillhör det förflutna. Hade de haft en spåkula skulle de dock kunna säga att det också tillhör framtiden. Nu har det äntligen blivit modernt med heltäckningsmattor i Stockholm igen. Ingen är gladare än jag för detta!

 

Nu skenade jag iväg i min entusiasm igen, men det bevisar mitt syfte med inlägget något. Jag känner att jag kan bli väldigt engagerad i många ämnen som jag inte vanligtvis skriver om. Frågan är bara om detta uppskattas av mina följare. Därför riktar jag nu frågan till er, kära läsare av denna blogg: Tycker ni att det ger någonting att läsa såna här inlägg? Det vill säga inlägg som handlar om ämnen som egentligen saknar substans. Jag är genuint nyfiken och frågar för att jag ska veta vartåt jag ska ta mina texter. 

 

Missförstå mig inte: Jag älskar matlagning. Jag kommer alltid att älska matlagning och förmodligen alltid dela inlägg om det. Däremot vill jag pröva nya områden, om inte annat för att utvecklas som skribent.

 

Skriv gärna era tankar i kommentarsfältet!

Hur många renoverar innergård i Stockholm?

Det är spännande att utmana normer ibland. Detta, har jag lärt mig, kan man göra på många olika sätt. Det hela kokar ner till vilket sammanhang man befinner sig i. Om man för tillfället befinner sig mitt i en grupp av machomän kan det vara intressant att försöka prata om traditionellt omanliga ämnen. Detsamma gäller om man befinner sig i ett gäng av benhårda kulturmänniskor av den finare sorten. Då kan det vara roligare att tala om fulkultur, eller egentligen vilka simpla ämnen som helst. Varför talar jag om detta nu? Jo, därför att jag och en vän till mig, sedan några veckor, har en hemlig pakt då vi umgås med vårt kompisgäng. I gänget finns ett antal personer med, låt oss säga, en uppväxt av det lyxigare slaget. Därför är det roligt att, när vi har våra veckovisa middagar, introducera ämnen de inte kan något om. De märker nämligen inte vad som händer utan blir bara väldigt förvirrade i regel.

 

För ett par veckor sedan tog min vän upp ämnet målare. Han frågade sig hur många som titulerar sig målare som finns i stan. Jag gjorde detsamma igår. Jag frågade bordet, apropå absolut ingenting, om de kunde gissa hur många som arbetade med att renovera innergård i Stockholm. Tystnaden mötte mig, föga förvånande.

 

  • ”Renovera innergård i Stockholm?” svarade någon tillslut (mönstret var sig likt).
  • ”Ja, exakt. Hur många tror ni arbetar med att renovera innergårdar i Stockholm? Det måste väl vara mängder? Kan alla byggutbildade personer utföra innergårdsrenoveringar eller går man på särskilt skola? Fan vet!”, utvecklade jag med min allra mest ironiskt röst.

 

Min vän, som var med på noterna, fyllde i:

 

  • ”Det måste finnas hur många som helst som renoverar innergårdar i Stockholm, eller? Det finns ju mängder – Ja, innergårdar alltså. Det kan ju aldrig ta slut med uppdrag i Stockholm för någon som renoverar innergård.” sa han och jag nickade instämmande.

 

Tystnaden hos våra vänner låg kvar. De hade förmodligen aldrig ägnat människor som renoverar innergårdar i Stockholm en enda tanke. Det var svårt att hålla skrattet inom sig. Särskilt när en av de förvirrade försökte prata vidare om ett annat, enligt honom, mer intressant ämne:

 

  • ”Eh, okej. Ja, men som jag sa. Anledningen till varför Ferrari har spelat ut sin roll är…”