En till Allt för föräldrar webbplats

Målaren i Upplands Väsby

Fina tider, det var det. Tiderna då jag arbetade som målare i Upplands Väsby alltså. Låter det konstigt? Låter det i så fall konstigt att det skulle vara fina tider att arbeta med detta? Eller låter det kanske konstigt att jag, givet vem jag är idag, har arbetat som målare i Upplands Väsby. Ni får vara domare här.
Fina tider var det i alla fall. Dessa fina tider höll i sig ungefär 6 månader. Under ett helt halvår knegade jag bland professionella målare i Upplands Väsby. Jag lärde mig mycket under den här tiden. Jag lärde mig ett helt nytt yrke för sjutton. Det måste väl ändå vara värt en hel del?
”Hur kom det sig att du fick det här arbetet?”, undrar säkerligen vissa av er. Därför ska jag berätta hur jag, matbloggaren, kom att arbeta som målare i Upplands Väsby. Det hela handlar egentligen om slumpen. Det är slumpen som har varit i farten och gjort att min väg har korsats med personen som spelade huvudrollen i detta. Jag ska berätta hur det gick till:
Jag hälsade på hemma hos mina föräldrar. Föräldrarna skulle ha matbjudning. Det hörde inte till vanligheterna så därför började mitt besök med yttersta förvåning. ”Vad gör du?” frågade jag när mamma kom bärandes på säkert 15 tallrikar. ”Jag dukar” fick jag som svar och hon såg glad ut, så det gjorde mig glad också. Hur som helst så skulle en gammal kompis till pappa komma på ”festen”. Jag hade inte träffat honom sedan jag var liten och det fick jag dessutom höra när han anlände. ”Du var inte längre än såhär!”. Ja, ni vet hela den där grejen. Hur som helst så var denne någon nu målare i Upplands Väsby. Eller ja, nu och nu – han hade varit målare i Upplands Väsby i närmare 20 år skulle det visa sig.
Som av en händelse träffade jag denne man just två dagar efter att jag förlorat mitt jobb. Som av en händelse träffade denne man mig samma dag som de beslutat att anställa personal. Tre personer skulle anställas, närmare bestämt, och en av dessa skulle bli jag. Jag skulle bli målare i Upplands Väsby, något jag aldrig ens varit i närheten att fundera över förut.
Hur lyder domen? Jo, jag tyckte faktiskt väldigt mycket om det. Det är inget yrke jag vill ägna mig åt resten av livet, men det var roligt – väldigt roligt stundtals.

Så, nu vet ni!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *