En till Allt för föräldrar webbplats

Jag avskyr stopp i avloppet

Att skaffa villa är ett heltidsjobb. Så är det bara. Så länge man inte bor i ett helt nytt hus där allt är ordnat på bästa sätt. Ja, då kan man räkna med att det blir en hel del att fixa med. Vi har bott i vårt hus i knappt fem år och jag kan inte ens komma ihåg hur många gånger vi har fått olustiga överraskningar. Det har varit takpannor som har gått sönder, källare som läcker in vatten och husgrund som måste dräneras. Det har varit fönster som måste bytas ut, vitvaror som havererar och en altan som var en dödsfälla. Ändå finns det någonting jag avskyr mer än allt annat. Trots att det finns mängder av saker som kan kosta massvis med pengar är stopp i avloppet det jag hatar mest. Att få stopp i avloppet är förenat mest största möjliga irritation för mig personligen. Jag ska förklara varför.

 

Det finns inte enbart en förklaring till varför jag tycker att det är så hemskt att få stopp i avloppet. Det finns flera stycken. Såhär ser mina topp 3 argument ut för varför stopp i avloppet är det värsta som kan drabba en.

 

Det är äckligt

Få kan dementera detta faktum. Stopp i avloppet för alltid med sig en stor portion äckel. Detta gäller oavsett vilken typ av stopp det gäller. Stopp i toaletten är kanske det mest uppenbara, givet vilken typ av aktivitet som sker där. Alla har väl någon gång stått med sugkopp och försökt få loss ett stopp i avloppet där. Fruktansvärt. För att inte tala om handfat som bommat igen. Hårstrån och klet från gamla tvålar och annan smuts. Bara ordet ”vattenlås” ger mig rysningar. Detsamma gäller förstås för stopp i avloppet i duschen. Att behöva gå ner med händerna och pilla bort gamla dusch-rester. Tack men blä!

 

Det är tidskrävande

I skuggan av äckligheten med stopp i avloppet kommer detta argument som många glömmer bort. Det tar en massa onödig tid att fixa med den här typen av problem. Så fort man har fixat ett stopp i avloppet i ena delen av huset har det blivit tjockt i en annan. Det blir ingen ro, särskilt inte då 5 hårfagra personer bor under samma tak och använder samma dusch varje dag. Vilket slit!

 

Det är onödigt

Ja, alltså själva stoppet i avloppet är väl inte ”onödigt”. Det är väl en naturlig följd av att människan tappar hår och att damm och smuts uppstår. Det onödiga ligger i att man ofta krånglar till det i onödan. Det finns proffs på stopp i avlopp. Proffs som tar en liten slant betalt och kommer och spolar med högt tryck och hög temperatur för att få bort de värsta stoppen. Smart va?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *