En till Allt för föräldrar webbplats

Historier från fönsterbyten i Stockholm

Man ska inte förringa betydelsen av att ha ett jobb som genererar bra historier. Det sägs att minnet är det enda en människa verkligen har, och det betyder förstås att historier är en del av vår existens. Jag älskar att berätta historier för nära och kära. Älskar att få dem att skratta, känna, beröras och utvecklas. Det finns naturligtvis ett stort mått av egocentrism här. Jag menar, vad är det som gör att just jag ska ta upp all plats hela tiden? Vad ger mig rätten?

 

Hur som helst, mitt jobb inom fönsterbyte i Stockholm har lett till många bra historier. Det är trots allt över 10 års tid som jag varit verksam nu, och jag har mött många olika typer av människor längs vägen. När man arbetar med att utföra fönsterbyten i Stockholm kan man framförallt räkna med en sak: Man kommer att störa människor. Även om de flesta förstås gillar att få nytt och fräscht. Att en fönsterrenovering på deras hus eller lägenhet i Stockholm kommer att göra gott, både vad gäller värdet på bostaden och för trivseln. Men de flesta vill förstås att arbetet ska bli gjort på nolltid, och så går inte fönsterbyten i Stockholm till tyvärr.

 

Nåväl, här följer två snabba historier från mitt jobb inom fönsterbyte i Stockholm. Håll till godo!

 

Nattjobbaren

En gång när vi utförde ett fönsterbyte på Södermalm i Stockholm mötte vi den argaste personen i hela världen. Ungefär kl 11 på förmiddagen stack hon ut huvudet från sitt fönster på våningen högst upp. Lutade sig ut, illröd i ansiktet, och skrek ”Jag har för i h*****e jobbat hela natten! Jag måste väl för f*n få sova någon j***a gång!”. Hon fick alltså med The Big 3 i svordomar på en sådan kort sägning.

 

Frukostfamiljen

Detta är min kollega Jerrys favorit. Vi har utfört många fönsterbyten i Stockholm, men inget har fått honom att skratta så mycket. Det var en tidig aprilmorgon då vi skulle göra ett jobb i ett lägenhetshus vid TV-huset. Vanligen, när vi genomför fönsterbyten i Stockholm, brukar folk undvika att vara hemma. Det blir kallt, stökigt och högljutt så de flesta håller sig undan. Familjen i den lägenhet i Stockholm vi körde fönsterbytet på hade som tradition att alltid äta lång frukost på måndag mornar. Och det var just måndag morgon när vi var där. De satt vid sitt köksbord med fullt uppdukad frukost. Det var 4 plusgrader utomhus och alla fönster i lägenheten var borta. Alla familjemedlemmar, barn som vuxna, satt med dunjackor ovanpå morgonrockarna och huttrade. Det var tydligen viktigt att hålla på traditionerna!

 

Detta var roligt, hoppas att ni håller med. Jag återkommer med fler historier från tiden med fönsterbyten i Stockholm snart igen. 

 

Håll ut!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *