Välkommen till MissJoi – Hej! Jag heter Johanna och är mamma till Olivia 4 och Petter 2,5. Lite tokig, lite knäpp, ibland lite smart och ofta rätt kul. Ni finner mig även på instagram som Joi1977. För andra kontakter: joi1977@spray.se

Annons

Arbetsfri vecka

Denna vecka är jag hemma från jobbet – föräldrapenning med lägsta nivå, så man blir inte rik. Men iochmed att man prioriterar att umgås med barnen så är det lätt värt att vara hemma med mindre pengar.

Jag var bara inne och vände en vecka på jobbet. Första dagen var lite halvpirrig sådär, då vi har mycket lagar och regler att hålla reda på. Precis innan jag gick på semester fick vi nya bestämmelser och förordningar att följa och det tar ett tag innan man är helt bekväm och tillfreds igen efter att ha hjärnstillestånd i veckor.

Då jag jobbar på en a-kassa är det extremt viktigt att man hanterar allt rättssäkert och följer lagen och rutiner som står.
Efter någon dag började allt som sitter i ryggmärgen komma tillbaka och det gick snabbare med handläggningen igen.

Ibland kan jag när jag sitter på arbetet sitta och kolla runt bland alla kontorsmaterial som jag har på mitt bord. Idag är väldigt mycket datoriserat, men jag – trots min ”ringa” ålder – älskar att skriva för hand. Jag gillar huvudräkning och skriva för hand. Ibland kan jag komma på mig själv att utmana mig själv med att räkna vissa summor i huvudet innan jag slår det på miniräknaren eller datorn, för att se ifall jag har rätt. Allt för att hålla hjärnan alert. Jag tycker det är lite läskigt att så mycket sköts via datorn.. Jag litar inte fullt ut på att det som står där är korrekt, haha.. så hjärnan är bättre.

Å då jag är av det gamla gardet, gillar jag ju att skriva. Till jobbet har vi nu fått kanske en av dessa uppfinningarna hittills – suddbar bläckpenna. Alltså hallå! Nobelpris till den tack. Tänk vad man fått stryka över och kladda genom åren. No more I say. No more.

Älskar dem. Får nästan lite pirr i magen när jag tänker på dem. Om man kan få det av kontorsprodukter vill säga.

Men nu.. som sagt Nu har jag föräldrapenning och njuter av att vara hemma med ungarna och ladda inför helgens bröllop.

En reaktion på ”Arbetsfri vecka

  1. Vad kul med ngn mer som gillar att skriva för hand! Speciellt svårt har jag för att ha min almanacka i mobilen – jag måste skriva för hand och kunna göra pilar och använda olika färger och sånt :-)

    /Charlotte – ska du börja plugga i vår? En blogg om vardagskaos kombinerat med studier

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Annons