Kom ihåg mig

Slow carb-dieten

Hej!

Hittills har jag inte skrivit så mycket om vilken diet jag håller på med, mer än att det handlar om slow carb. Jag följer en kurs som Christina Lundstorp anordnar. Hon gick själv ner 15 kg på 2 månader med den här metoden, och jag hoppas förstås att det ska gå lika bra för mig! Det är viktigt att TRO att det ska fungera, enligt henne, och det gör jag! Och jag VILL verkligen att det ska fungera, annars skulle jag ju inte lägga ner pengar på att gå ner i vikt. I början sviktade min tro på att det skulle fungera, jag kände mig deppig för att inget fungerade och var inte helt övertygad om att detta skulle fungera heller, men jag arbetar på att tänka positivt hela tiden och faktiskt är det så att goda tankar föder (ännu mer) goda tankar! Tillsammans med Christina bestämde vi att jag inte ska väga mig varje vecka eftersom vågen efter alla misslyckanden är förknippad med något negativt för mig. Vågen gör mig deppig och får mig att tappa modet, vilket ökar stressen, vilket i sin tur har ett negativt inflytande på viktminskningen.

Så devisen är: Du måste TRO på att den metod du väljer ska fungera. Och du måste VILJA att den fungerar!

Rent praktiskt är det följande som gäller:

– Ät regelbundet och 3 måltider per dag: frukost, lunch och middag. Vid behov, ät 1-2 mellanmål, men inte för att det är gott utan för att du är hungrig (t.ex. om du har motionerat eller lunchen blev lite liten). Ät inget efter klockan 21.

– Drick inget annat än vatten, te, kaffe (sammanlagt 2-3 Liter/dag). Någon gång då och då kan du dricka ett glas rött vin, men inte varje dag

– Ät inget med socker i (godis, bullar, sylt, choklad, glass osv.)

– Ät inte energirika kolhydrater (bröd, pasta, ris, potatis)

– Ät bönor, ärter, linser och grönsaker istället

– Ät alltid ägg till frukost (samt keso/kvarg/kesella med djupfrysta osockrade bär) och grönsaker

Ha en FRIDAG i veckan då du får ÄTA VAD DU VILL. Just det, en dag då du kan unna dig allt du avstått från hela veckan – inte illa, va!? Syftet är att hålla uppe energiförbränningen.

Så till måltiderna. Frukosten ser alltid ut så här:

2 ägg, keso/kesella/kvarg med bär samt grönsaker

När du äter middag och lunch delas tallriken in i tre knytnävesstora delar:

1) Protein (kött)

2) Baljväxter (bönor)

3) Grönsaker

Om du skulle bli sötsugen mellan varven beror det på att du inte har ätit tillräckligt. Tanken är att du ska äta dig mätt varje måltid och slippa gå hungrig! Om du blir sugen på något, ät kesella/keso blandat med hallon eller andra bär. Använd inte sötningsmedel, det gör att du fortsätter att hålla uppe suget, kroppen reagerar så trots att det inte är ”äkta” socker. MEN är det kväll så är det bättre att äta något proteinrikt (kött, ägg etc.)

Och det viktigaste av allt: Gör det lätt för dig! Ät ungefär samma saker hela Tiden. Ha några favoriträtter som du varierar mellan, max. 5.

 

 

Leave a Reply

annonser