image

Foto: Hanna Söderberg

Man gillar andra för att man gillar sig själv med dem.

Enligt min teori så stämmer det att man gillar andra beroende på hur man gillar sig själv med dem. Vi tar ett tex för att ni ska förstå vad jag menar.

Jag umgås med någon som tar fram mina dåliga sidor. Tex att jag är lat. Den här personen upprepar alltid att jag är lat och måste ta tag i mitt liv. Jag vet om att det är sant och jag vet om att det inte är något illa menat att denne person säger det. Men jag gillar ju inte den sidan av mig själv som min vän i det här läget drar fram. Vilket leder till att jag vill vara med den här vännen mindre, jag gillar inte den personen(mig) som min vän ser i mig. Vilket leder till att jag inte vill umgås.

Ett parallellt tex.

Jag umgås med en vän som alltid berättar för mig hur hon ser upp till vad jag gör, hon inspireras av mitt sätt att leva, vilket självklart glädjer mig att höra. Eftersom att min vän ser det bra i mig och märker när jag kämpar och ger mig en ”muntlig belöning” för mitt arbete, så peppar hon även mig till att göra mer och bättre. Jag gillar den energin och uppskattningen som hon ger mig, vilket resulterar i att jag gillar att vara med henne. Jag gillar helt enkelt den hon får mig att vara, jag gillar mig själv i hennes sällskap.

Förstår ni vad jag menar? Allt handlar om en själv i fråga. Tänk lite djupare på det så tror jag nog att ni förstår vad jag menar.  Du kan förändra dina kompisars vilja att vara med dig och tycka om dig genom att dra fram deras bra sidor. Samtidigt så kan du tänka efter varför du inte gillar någon samt varför du gillar någon.

Jag tex, gillar kevin för att han får mig att utvecklas. Jag gillar inte en tjej (vill inte nämna namn) för att hon fick mig att känna mig fånig. Ser ni? Allt handlar i slutändan hur JAG känner och hur mina vänner samt ovänner får MIG att känna.

Är ni med mig? Eller är jag helt ute och cyklar? Det kanske är en självklarhet? Bara en tanke som jag ville dela med mig med.

❤❤, Ellinor

0 kommentarerKommentera »

 1. Postat av: Jessica N

  Jag förstår precis hur du känner!! Jag har haft så sjukt mycket vänner som fått mig att må mindre bra m.m..
  När jag umgås med vänner som respekterar mig och hjälper mig att utvecklas och stöttar så mår man bättre!
  Vilket gör att jag blir en bättre vän till min vän och jag gör allt för att hjälpa och puscha hen. :) Finns inget bättre än en riktigt bra vän! :)Bra inlägg! :) <3 /Å-Berga bon 😉

  URL:
  • Postat av: ellinorbjurstrom

   Ååååh visst är det bra med riktiga vänner?
   Vänner är till för att puscha varandra och uppskatta det vi gör samt finns där för att dra upp oss när det är svårt. Inte tvärtom.
   Kram!

   URL:
   • Postat av: Jessica N

    Ja det är helt underbart!! :) Jag har tyvär inge direkt tajt förhållande till mina syskon eller familj förutom min mamma så då blir vännerna extra viktiga! Vännerna blir som familj. :) Ja eller hur! Det är när man själv mår såm sämst som vännerna sätts på prov och dom som fortsätter bry sig då är dom som verkligen är riktiga vänner! :) Kram!!

    URL:
   • Postat av: Jessica N

    Och så vill jag bara säga att jag tycker du är otroligt vacker! Både på utsidan och insidan! :) Såg dig efter Katy Perry konserten och älskade dina kläder du hade på dig då!! Ha en underbar fredag. Kram

    URL:
 2. Postat av: my

  Joo sant!

  URL:
 3. Postat av: Ninna

  Hej ! Jag är en ”tant” som inte kommenterat något på internet på åratal men det här rörde mej på flera plan . Du är en mycket modig tjej som både vill och vågar gå ut i media när du blivit trakasserad ,du är dessutom som någon annan sa vacker på både in och utsidan och du har t.o.m. satt ord på det jag känner inför en del bekanta , det ÄR precis som du säger att en del tar fram sämre sidor , får en att krympa , skämmas , inte duga till och en del höjer en , får en att växa ! Du ska veta att jag sökt svaret till varför jag mått så dåligt och tagit på mej all skuld själv när det gäller en ” kär ” bekant . Du anar inte hur mycket dina ord betydde , jag såg allt så klart ! Tack o Lycka till med allt i Livet !

  URL:

Lämna en kommentar