VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

Känns hopplöst

Okej idag var första gången jag bröt ihop sen jag blev mamma. Jag är en väldigt stark person psykiskt och det är inte mycket som får mig att fälla tårar, och inte en enda gång sen jag blev mamma (förutom i början när jag ammade och vart helt ur balans haha).. har jag gråtit av frustration / trötthet eller whatever, men IDAG hände det!

Efter vårt besök på BVC imorse, 6 månaders kontroll för Milly och allt såg fint ut i vanlig ordning! Förutom att hon är extremt liten och hennes viktkurva är rätt så plan, denna kurva stör mig så mycket just nu.. så mycket tjat om den så jag vill aldrig se den igen haha!

Hon ligger lååångt före i utvecklingen på precis ALLT! Motorik, styrka, hur hon rör sig, pratar, ser… men så pass mycket före att dom misstänker att det är något fel, hon är så galet spänd och allmänt missnöjd pga någonting? Förmodligen magen, hon är ofta förstoppad och vi får hjälp henne att bajsa osv osv…

Ja jag kände bara att det blev för mycket, läkarbesök hit & dit, extrakontroller.. det var likadant under min graviditet, jag fick gå på typ 10 ultraljud för att jag inte gick upp i vikt!

Känner bara, varför kan inte allt bara flyta på utan problem? Varför ska det alltid vara nånting som ”krånglar”. Men samtidigt är hon den mesta spralliga & glada bebis jag någonsin träffat, med världens härligaste och roligaste personlighet, och det är jag så oerhört tacksam över.

Idag brast det en kort stund, och nu efter känner jag mig otroligt stark igen.

Och det fick mig att tänka på alla mammor / föräldrar där ute som har sjuka barn på olika sätt, fyfan vad grymma ni är som orkar. Och även om ni ibland inte orkar, så är det okej! Jag är så imponerad utav er, kan inte ens föreställa mig hur det känns för er <3

Nu har vi iallafall tid inbokad för att göra röntgen & ultraljud på hennes mage, samt en tid hos en bebis sjukgymnast som ska kika mer noggrant på hennes muskler och rörelsemönster typ.

Kram och tack för att ni alltid peppar , och till alla mammor där ute – Ni är bäst.


Kommentarer


 1. Johanna 2 april, 2019 on 12:11 Svara

  Det är okej att bryta ihop, det enda man vill är att skydda sitt barn. Och det är så otroligt jobbigt när man sen måste besöka sjukhus osv för att de misstänker att något är fel!
  Min son har en mitokondriell metabolsjukdom, och är ett hjärtebarn. Jag är ständigt orolig, det är en hel del sjukhusbesök & provtagningar och ibland orkar man bara inte vara stark.
  Hoppas att allt går bra med lilltjejen, och er! Det är okej att inte vara stark precis hela tiden♡

 2. Anna 2 april, 2019 on 12:34 Svara

  Stor kram!!! 🤗❤️❤️❤️

 3. Nora 2 april, 2019 on 12:49 Svara

  Hej Mimmi de kommer bli toppen du klarar detta! Snart vänder de som de alltid gör!

 4. Carolina Johansson 2 april, 2019 on 13:02 Svara

  Min dotter har också alltid varit liten, gick upp typ 80 gram i månaden. Idag är hon 3 år och väger ca 11 kg och är ca 90 cm lång. En liten plutt mot alla andra som vi träffat i hennes ålder. Jag var också mycket orolig/ kan vara vissa dagar fortfarande. För hon äter inte mycket, tycker om ett par olika maträtter bara men är inte stor i maten. Jag kan bli orrolig över att hon inte växer på längden för hon inte får i sig mat men jag vet inte om jag behöver det. Hon dricker även en hel del välling på kvällar/nätter. Jag har testat dragit ned på vällingen men det spelar ingen roll, hon äter inte mer för det! Jag har dock en väldigt bra BVC sköterska som själv är liten och nätt och som säger att vi alla är olika, huvudsaken att hon verkar må bra och vara glad osv. Och det är hon. Och hon utvecklas bra i allt annat. Hon är jätte duktig på att prata tex! Vi ska på 3 årskontroll snart och det ska bli spännande att se hur läkaren uppskattar hennes vikt och längd! Jag kan även säga att jag har en äldre dotter som idag är 7 år hon var normalviktig och normal lång, följde exakt ”normal” kurvan. Men efter 3-4 år började allt rinna av och idag är hon en spinkis! Likadan som lillasyster men 4 år äldre 😊

 5. Carolina Johansson 2 april, 2019 on 13:06 Svara

  Kan även tillägga att minlill tjej alltid varit hårdare i magen, ibland förstoppad. Vi har gett henne lactulos i perioder. Och resulax i rumpan när det suttit fast!

 6. Louise 2 april, 2019 on 13:06 Svara

  Du är grym Mimmi❤️❤️

 7. Rebecka 2 april, 2019 on 13:16 Svara

  Du är fantastisk och Milly lika så. Detta fixar ni galant, hon är du världens sötaste♥️

 8. Julia 2 april, 2019 on 13:22 Svara

  Det är okej att bryta ihop ❤ mammalivet är inte lätt alla gånger…
  Vill tipsa om Sue Weber på Täby Kiropraktorklinik. Hon är specialist inom spädbarns och barn kiropraktik och gjorde underverk för min dotter som var spänd och överspeedad. Värt att googla iaf 😊 stor kram

 9. Andrea 2 april, 2019 on 13:22 Svara

  Det är okej. Hade själv strul med min dotter som stannade i växten vsr pytteliten samt vart hon ägg och mjölkalergiker samt massa eksem som kom upp hon var völdigt liten o hade 68 i storlek fram tills hon var 8 mån drygt och är fortfarande liten. Hon fick njurbäcken inflammation när hon var drygt 1 år och massa sjukhus besök o där bröt jag ihop mitt under hennes operation pga reflux och dubbel urinsystem på båda njurarna fifan men hon är våran kämpe o kämpar på du är grym 💓

 10. Sofia 2 april, 2019 on 14:54 Svara

  Den där stackars kurvan… ja fick diagnos celiaki när jag var 1,5 år. Jag hade som bebis fruktansvärt ont i magen, sov och orkade ingenting. Jag är även 152 cm och alltid varit liten och vägt för lite enligt det ”normala” ovh det fick min mamma höra ovh jag som barn fram till jag var 18 att jag låg får lågt i kurvan oavsett hur bra det andra i utvecklingen gick. Absolut ska man ta reda på om det är något med sitt barn, men jag tror inte det hjälper att stirra sig blind på en ”rekommendation” som barnen ska ligga på för alla är vi olika och vi måste jobba utifrån alla olikas behov. Våga Lita på DIN magkänsla

 11. Ida 2 april, 2019 on 16:36 Svara

  Tänker att det är väl inte konstigt om hon inte äter så mkt om hon ofta blir förstoppad? Har ni gett henne lactulose el. Liknande? Vår kille fick det vid 6 mån när han började få annat än BM och blev förstoppad..

  Har även märkt att han äter sämre när han får tänder, och att kall mat funkar bättre då. Han har alltid varit över kurvan, men sen han började krypa börjar den plana ut och BVC fokuserar mer på kurvan än hur han ser ut… BVC är experter på väga och mäta och inte så mkt mer 🙈

  Kram och lycka till med tjejen!

  • Johanna 8 april, 2019 on 22:30 Svara

   Vilken trist kommentar om BVC. Bara experter på att mäta och väga… Otroligt elakt och nonchalant att klanka ner på vårdpersonal på det sättet! Vilken person säger så om de som försöker hjälpa?? BVCsköterskor har minst 4årig högskoleutbildning. En specialistläkare typ 10 år. Men nej de kan bara mäta och väga…

   • Johanna 8 april, 2019 on 22:55 Svara

    Men förresten styrkekramar till dig Mimmi och er fina tjej. Allt kommer säkerligen ordna sig men skönt att ni får uppföljning och att de kollar extra. Förstår att det är jobbigt med alla besök men det är ju en hjälp för er och i all välmening för att Milly (och ni föräldrar) ska kunna må så bra som möjligt. Och om det finns någon bakomliggande orsak kan hon få behandling för det. Vilket såklart kanske inte är fallet men det hade varit fel om BVC inte var lyhörda och utredde om de såg tecken som kunde tyda på något besvär.

    Kärlek ❤️ Och håller med hon ser så fantastiskt go och glad ut, vilket är ett friskhetstecken i sig.

 12. Emelie 2 april, 2019 on 21:01 Svara

 13. Lina Llewelyn 2 april, 2019 on 23:45 Svara

  Du verkar vara en så fantastisk mamma och Milly är ju bara såå charmig!! Hennes utväckling verkar ju gå med stora steg framåt!! Jämför jag med min 5 månaders tjej så är Milly före i mycket!
  Till magen, mina pojkar jade samma problem. Äldsta ville inte äta ngt och han visage sig sedan va lactose intolerant.
  Min 3dje sin blev lätt förstoppad.
  Så, jag kokade katrinplommon och äpple och gjorde små burkar som han fick varje dag efter sina mål. De satte igång magen och han åt myyyyycket bättre efter vi kom in i den rutinen. All lycka till, det kommer gå toppen medium fina tös.

 14. Evelina 3 april, 2019 on 06:33 Svara

  Åh fint inlägg. Styrka till dig! Är gravid och följer sig och ser dig som en superhäftig mamma❤️

  • Evelina 3 april, 2019 on 06:34 Svara

   Följer dig*

 15. Jennie 5 april, 2019 on 19:05 Svara

  Åh, men stooor kram gumman!
  Det är inte lätt att va mamma! Man gör allt man kan och mer kan du inte göra!
  Förstår hur du känner för alla läkarbesök!!
  Hang in there! You´re doing a great job!! <3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna