VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

HON SOMNAR SJÄLV!! Hur?

Ett efterlängtat inlägg som många frågat efter! HUR får vi Milly att somna själv? Och innan jag går in på det så är det ju viktigt att veta (vilket jag tror ni redan vet), att alla bebisar är olika och fungerar olika!

Så ”vårt sätt” kanske inte fungerar på en annan bebis, oavsett så vill jag ändå dela med mig utav hur vi gjorde / gör och förhoppningsvis kanske det kan komma till användning ❤️

Första 2 månaderna kunde Milly endast somna PÅ mig, ingenting annat gick och jag kunde knappt lägga ner henne när hon väl somnat.

I vagnen kunde hon somna ibland också, så vi började ha vagnen inne och la henne i den på kvällen.. körde runt vagnen hemma inomhus tills hon somnade, ställde sedan vagnen bredvid vår säng och jag la även ner en tröja som jag haft på mig under dagen bredvid henne (för att hon ska känna min doft).

Och voilà det funkade! Hon sov i vagnen hela natten bredvid vår säng. Efter ca 2 veckor testade vi att lägga henne i hennes säng bredvid vår säng och ”vagga” sängen lite lätt istället, och det funkade!

Tillslut behövde vi inte vagga henne alls och hon somnar nu helt själv med sin napp & snuttefilt. Nu somnar hon ”själv” vart som helst, i vagnen, bilbarnstolen, på soffan, i vår säng, i babygymmet osv (utan att det rör sig alltså).

Självklart kommer det undantag, när hon är övertrött / ledsen och inte riktigt kommer till ro själv! Men då brukar hon få vara uppe / vaken en stund till och mysa med oss, sen somnar hon.

Ett bad / dusch varje kväll innan läggning funkar super för oss! De kvällar vi testat att skippa det somnar hon aldrig, bökar och kommer inte till ro. Så det är också ett tips! Bada tar sån energi så förhoppningsvis blir din bebis super duper trött utav det ???

LYCKA TILL!! Kom ihåg att ni är grymma ❤️


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna