VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

Att jobba med kroppen i en värld full av kroppshets ?

TW VIKT…

Ja detta kan tyckas vara ett känsligt ämne? Med vikt & kroppen & träning hit och dit.. men enligt mig är det är väldigt VIKTIGT ämne, ingenting som borde kopplas till hets! Det är så tråkigt att det lätt blir så.

Jag jobbar som personlig tränare och har gjort i snart 4 år, ett jobb som går ut på att prata om kroppen, förändra kroppen, stärka den.. ett yrke som lätt kan misstolkas! Jag tycker genom mina år att det blivit svårare och svårare med tiden att kunna prata öppet om mina klienters resultat samt mina egna, för att då bidrar jag till hets? Har jag en klient som har som mål att gå ner i vikt , tappa fett och vi lyckas med det tillsammans känner jag ändå inte att jag vill visa upp det för att inte irritera och provocera någon .. förstår ni hur jag menar?

Men jag tycker att det är upp till var och en att bestämma vad man vill göra med sin kropp? Oavsett hur man vill se ut , leva , väga?

Samt att när jag jobbar med kroppen och vet vilka hälsorisker det finns med övervikt är det tyvärr aldrig något jag kommer att uppmuntra.

Men samtidigt kan jag skämmas över att lägga ut en bild på min kropp som anses ”smal”, för att jag kanske råkar provocera någon. Det är egentligen konstigt och något jag inte borde känna.

Lite tankar som jag var tvungen att dela med mig utav, hur ser ni på saken? Dela gärna ❤️


Annons

Kommentarer


 1. Isabell 28 januari, 2019 on 16:20 Svara

  Jag håller verkligen med dig till 100%! ❤️

 2. Fanny 28 januari, 2019 on 16:54 Svara

  Du ser fantastisk ut!! Och jag tycker inte heller att man kan låta bli att visa upp sitt liv bara för att en del tar det som hets. Problemet ligger ju hos dem som tar illa vid sig när de ser en annorlunda kropp än deras egen. Man ska inte behöva anpassa sig till andras hetsande ❤️

 3. Marika 28 januari, 2019 on 22:07 Svara

  Personligen är progress bilder bland det mest motiverande jag vet. Att se någon annan lyckas får mig att tänka en extra gång kring varför jag går till gymmet. Jag går ju dit för att nå mina egna mål och se någon annan uppnå sina, är riktigt inspirerande och motiverande. Sedan finns det så klart de människor som blir triggade och känner av en viss kroppshets av alla dessa perfekta kroppar. Men om de inte kan förstå att rätt ljus och vinklar kan framhäva riktigt bra sidor. Eller om dessa människor bara blir triggade av att någon annan lyckats gå ner några kg i vikt. Då är det faktiskt deras ansvar att avfölja. Du kan inte påverka hur ALLA andra reagerar på dina inlägg. Det är deras EGNA ansvar att avfölja konton de ej mår bra av.

  Kramisar

 4. Olivia 29 januari, 2019 on 09:54 Svara

  Förstår dig fullt ut! Det är också upp till alla att ta ansvar för sitt eget mående, om de tycker att det är jobbigt att se sånna bilder kan de alltid avfölja!

 5. Emelie 31 januari, 2019 on 09:01 Svara

  Tror det var bättre förr 🤪
  Förr i tiden fanns ju inte Instagram, bloggar, Facebook m.m då kollade man i ett fotoalbum.. Nu är allt så tillgängligt, alla vackra människor med super kroppar, allas härliga liv.. Nu låter det som om jag är från stenåldern. Men nu är det så lätt för alla att klanka ner på exakt alla.. Folk man inte ens känner. Så var det ju inte förr, du hade inte tillgänglighet att följa 1000 stycken du inte kände. Det är en svår balans det där. Jag har tagit bort Facebook för längesen och även Instagram för jag har insett att det får mig att må bra, att bara ro om mitt inte kika på hur andra har osv. För det är lätt att tro att dom har det så mycket bättre på något vis. Men man visar ju bara upp det perfekta och lyckligaste sen är det ju upp till betraktaren..det är nog några stycken som har svårt för det. Men jag tycker också att alla får se ut hur dom vill. Det finns ingen annan som ska säga något om det, det är upp till var och en. Alla har olika förutsättningar, olika mycket tid, olika kroppar osv och man är sin egen lyckas smed! Kul att kunna följa dig genom bloggen iallafall! 🌸

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna