VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

SPRUTOR & VIKTHETS!

Hej fina läsare <3

Idag var vi på besök hos BVC, det var dags för 3-månaders vaccinet… usch så tufft det är att se henne lida på det sättet, hon gillade INTE sprutorna och gallskrek en stund efter!

Men tillslut somnade hon, nu har hon sovit i 3 timmar och jag är lite nervös för hur hon kommer må när hon vaknar (hört att dom kan få feber och bli super gnälliga några dagar efter vaccinet). Tycker verkligen det är sjukt jobbigt att se henne ledsen, känner mig så hjälplös!

Hon hade inte gått upp särskilt mycket i vikt denna gång heller.. nu ligger hon ca +1kg sen hon föddes, vilket enligt BVC är lite för lite! Så nu ska vi testa att byta ersättning (igen!), för att se om hon kanske gillar den mer i smaken! Vi har verkligen testat ALLA och hon äter precis lika lite oavsett, nu ska vi testa HIPP som är den enda vi inte provat hitills. Hoppas hoppas! Har ni någon erfarenhet kring denna ersättning?

Längtar tills vi får börja med smakportioner, och förhoppningsvis få i henne mer mat <3

Har en till fråga till er! Hur ofta kokar ni nappar & flaskor?

(Jag kokar dom inte alls ofta, sköljer oftast bara av dom direkt efter mat.. men ibland kommer jag på det och försöker koka allt!).


Kommentarer


  1. Victoria 10 december, 2018 on 17:06 Svara

    Vår dotter hatade all ersättning utom den från Hipp som hon istället älskar, har inte haft några problem med hennes mage med Hipp heller. När det kommer till flaskorna kokar jag innan första användningen och sen diskar jag bara i övre korgen i diskmaskinen. Vi har så pass bra vatten i Sverige om man har kommunalt vatten att de inte behöver kokas mer än så.

  2. Fanny 10 december, 2018 on 17:43 Svara

    Vi testade oxå en massa ersättningar åt våra småttingar… de båda fastnade med NAN Ha1, där mjölkproteinet är extra nedbrutet och väldigt snällt mot magen. Fick lägga i lite vaniljpulver i början för att de skulle komma igång med ersättningen ?

  3. Emelie 10 december, 2018 on 17:54 Svara

    Kokar 1 gång i veckan 🙂

  4. Josefine 10 december, 2018 on 19:21 Svara

    Våran son äter bara Semper lemolac senipro som är väldigt snäll mot magen jämför men vanliga och mönga andra märken. Den luktar till o med gott haha.

    Flaskorna och napparna kokar jag minst en gång om dagen☺️??

  5. Emma Uusitalo 10 december, 2018 on 21:05 Svara

    Hej Mimmi,
    Känner igen det allt för väl angående vikten. Hade samma problem med vår äldst dotter. Hon ville mest sova var hur glad som helst och växte så det knakar på längden men höll sig under ”normala kurvan” enligt mina första barnmorskor. De fick mig att känna mig som världens värsta mamma och verka tro att jag svälter mitt barn. Försökte berätta om genetiken i min familj vilket är långa pinsmala tjejer som äter som hästar men inget fastnar, men det köpte de inte. Så det slutade med att vi fortsatte med den ersättning hon tyckte om vilket var Nestlé NAN och sen bytte barnmorska tills vi fann en som inte stirra sig blind på kurvorna utan titta på hur barnet faktiskt mådde.
    Hoppas detta kanske hjälper på något sätt och låt ALDRIG någon säga att du inte är tillräckliga, du vet själv att du är bäst och gör allt för din lilla flicka! Kämpa på!
    Ps. Vår äldsta tjej ligger fortfarande under vad som anses som normalt men är starkare än alla andra barn i hennes ålder, orkar mer fysisk lek och sånt! Hon är 4,5 år idag

  6. Jenny 10 december, 2018 on 21:45 Svara

    Min har också varit lite svår o få i tillräckligt, tror de vanligt ? ni har säkert testat allt men jag brukar ge min när hon sover, då äter hon jättebra, o kan få i sig 120ml utan problem (hon är 4månader) då är hon inte så ”uppe i varv” o kan fokusera på o äta ? sen så har hon lite problem med magen o svårt o äta då när hon är vaken… Men önskar jag kunde tänka bort vikthetsen ? (äter såklart när hon är vaken också, men inte lika mkt)

  7. Carolina johansson 11 december, 2018 on 12:43 Svara

    Hej . Och tack för att du delar detta otroligt viktiga om våran barns vikter . Senast igår så grät jag att jag inte visste var jag skulle ta vägen. Min flicka var 10 v igår och föddes till en vikt på 2759g och vägde igår 3667g och de bara påpekar att allt är fel . De är på hela tiden om att det ör min mjölk och att jag skall börja på ersättning och jag vill inte det men jag känner mig tvingad . Jag väger henne 2-3 g i veckan och blir skickad till lassarettet av hennes låga vikt . Ngn gpng har hon gått ner lite men hon tömms då hon har problem att bajsa och de dagarna är väl inte konstigt att man går ner. Jag är så ledsen av all denna hets och jag blir stressad och får panik. Jag säger att det stressar mig och att jag vet att detta är det bästa för oss. De verkar tycka att jag inte jag inte vill göra det bästa för mitt barn genom att inte ge ersättning men alla barn och även vuxna är olika . Du och jag kanske äter exakt samma kcal men våra kroppar tar till sig det olika . Denna kurvan där allt skall vara enligt deras riktlinjer blir en stress . Min tjej växer bra på längden o samt huvudingång det glr ju även att hon blir ännu mindre på deras kurva . Jag är med super dålig på att koka napparna ❤️

  8. Mikaela 11 december, 2018 on 14:20 Svara

    Kokade nappar+ flaskor typ 1 gång i veckan. Körde mjölkersättning på min redan efter en vecka och använde då semper. ? Tycker det är konstigt hur BVC resonerar, en del barn skjuter 4-5kg på direkten dom 3 första månaderna och sen stannar av, andra gör inte. Hon verlar pigg och frisk för övrigt, så tycker det är dumt att dom oroar dig/er. Hur som helst, hoppas denna ersättning funkar för er och lycka till. ?

  9. Linn 12 december, 2018 on 09:31 Svara

    Hej Mimmi!
    Hur gick ni från att amma till att ta flaska?
    Jag måste komplettera med lite ersättning då min son inte blir helt mätt på kvällen. Men han är så ointresserad av flaska! (Tycker inte ens om napp)
    Intressant att se hur andra lyckats ?
    Kram

  10. Leoni 18 december, 2018 on 13:21 Svara

    Vi använder tommee tippiee sterilizer, stoppar in 5 flaskar/flasktoppar/hela köret och trycker på en knapp så är allt steriliserat på 5 min! Den är super och lättare att komma ihåg eftersom den står framme! Kram

  11. Thuresa 19 december, 2018 on 00:32 Svara

    Jag diskar min sons flaskor efter varje användning & kokar allt 1 gång i månaden ??

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna