VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

High need baby?

Så som ni vet är Milly en bebis med otroligt mycket energi.. hon vill helst stå upp hela tiden och ha konstant rörelse, hon har legat på rygg och varit nöjd i max 5 minuter! I vagnen, bilbarnstolen och på skötbordet går det bra att ligga på rygg ett tag 🙂

Jag fick iallafall ett meddelande utav en tjej som gick igenom precis samma med sin dotter (vilket jag antar att många gör såklart, tror inte att min situation är super unik liksom?). Hon berättade iallafall om något som heter HNB (High need babies) och jag läste på lite om detta och nästan ALLT stämmer in på Milly!

En High need baby är ofta väldigt hyperaktiv, svårt att komma till ro och går absolut inte att lägga ifrån sig.. vill ha hud mot hud hela tiden och är ofta väldigt irriterad / frustrerad men samtidigt väldigt skrattig & glad tidigt i livet också.. allt detta stämmer SÅ BRA på Milly!

Vet inte om detta bara är massa påhitt, tyckte iallafall artikeln jag läste var intressant och hjälpte en del faktiskt! HÄR hittar ni artikeln, kanske kan vara intressant för någon utav er att läsa.

Det enda som inte stämmer in på Milly är sömnen, hon sover ju bra på nätterna.. dock vill hon ju ligga nära mig även då, men hon vaknar sällan.

Min lilla skatt, så mycket kärlek ❤️


Kommentarer


  1. Fanny 18 november, 2018 on 19:11 Svara

    Alltså min dotter var EXAKT likadan som Milly när det gäller att stå upp! Väldigt stark från början och ville endast stå i famnen och sen började hon gå vid 9 månader. Sen är det nog inget av det andra som stämmer in så bra så jag hade nog inte en HNB, hon sov från första början i egen säng och hela natten igenom med 1-2 matpauser, och hade väl ett ”normalt” närhetsbehov (? ?).. Men tror starkt på att er tös kommer ställa sig upp och gå tidigt, ser så ut när jag jämför med egen erfarenhet ? Kul! Och jag tycker det är kul att bebisarna vill vara med och stå upp och se sig omkring, inte hade jag velat ligga ner heller ?

  2. Daniela 18 november, 2018 on 21:42 Svara

    Vi trodde vår dotter var en HNB, men det visade sig att hon var mjölkprotein känslig. Hon hade konstant magknip, så när jag slutade med komjölk när jag ammade så blev hon en helt annan bebis!
    Hon kunde heller inte ligga still, ville bara stå eller vara framåt i selet, var missnöjd och gnällig!

  3. Eleonor 18 november, 2018 on 21:56 Svara

    Åh vill bara säga att du inte är ensam.?❤ Min sambo hittade samma artikel som du länkade till och vi blev båda förvånade Hur det exakt stämde in på våran son. Han ville också tidigt stå och hoppa i knät istället för att ligga still i famnen. Bärsele va favoriten och är fortfarande än idag då han är 15 månader gammal det enda som fungerar dåliga dagar. Närhet, bli buren och att vara i ständig rörelse är fortfarande våran vardag. Här sover vi hemskt dåligt, men han lär sig saker otroligt snabbt. Och glädje vissas lika starkt som frustration och ilska. Vissa dagar är man totlat uttömd på energi och andra så obeskrivligt stolt över hur snabblärd och glad och framåt kille man har. Hjälps åt, lyssna in och följ henne och hennes behov så mycket ni kan så kommer ni underlätta erat liv. Inte för mycket nya intryck på samma dag. Och NJUT av alla stunder. Även de tuffa ??

  4. S. 18 november, 2018 on 22:03 Svara

    Jag har funderat flera gånger på om Milly kan vara en hnb-light? Det finns ju såklart olika grader gällande hnb. Alla hnb behöver inte sova dåligt även om många tyvärr gör det. Vad det gäller sömnen så börjar många bebisar sova sämre runt 4månader, hnb eller inte. Det är då de lär sig att komma in i djupsömn, ytlig sömn etc. Vad jag läst mig till och förstått så är hnb extra känsliga för just detta. Tips är att läsa på om detta (4 months sleep regression kallas det).

    Vi misstänke att vår grabb också va lite hnb till en början då han va väldigt frustrerad stora delar av dagen. Men nu vid 6 månader ser vi inga sådana tendenser längre. Bör tilläggas att vi sömntränade honom vid 5mån när de blev som allra värst med sömnen och då börja han sova bättre (även om han inte sover hela nätter än) och på dagtid blev humöret mycket bättre.Kan även tilläggas att han började krypa vid 5,5mån (!!) och nu ställer han sig upp vid samtliga möbler han kan komma åt. hehe. Alltså VÄLDIGT tidig med allt.

    Kan hända att Millys frustration kommer släppa sen när han blir lite mer självständig och kan ta sig dit hon vill.

    Maila mig om du har fler frågor eller funderingar. Jag har läst på allt vad det gäller bebisar sömn, hnb, avvikande beteende hos bebisar etc.

    Många kramar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna