VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

VAD ÄTER JAG PÅ EN DAG?

Många frågor kring ämnet kost. Något som många verkar lägga (enligt mig) alldeles för mycket fokus på! Eftersom jag jobbar som personlig tränare och kostrådgivare är det dock givet att mycket sånna frågor dyker upp hos er och jag försöker alltid svara & hjälpa till på bästa sätt!

Vad äter jag på en dag?

Just nu ser min kost lite annorlunda ut eftersom jag ammar och har valt att utesluta mjölkprotein helt (då hennes mage verkar reagera starkt just på det). Men jag tänker att jag delar med mig utav hur min kost vanligtvis ser ut:

FRUKOST: (oftast något utav följande 3 alternativ)

Smoothie- 1dl yogurt (naturell, havre yoghurt, kvarg, vanilj yogurt.. det som finns hemma). 1dl havregryn, 1msk jordnötssmör, 1msk kokosfett, frysta blåbär & hallon, 1 glas vatten eller havremjölk.

Två kokta ägg & två knäckebröd med pålägg– Brukar äta lite olika knäckebröd, men oftast finncrisp med smör, skinka, ost och gurka.

Havregrynsgröt med topping- 1,5dl havregryn med 0,5dl vatten kokat i kastrull, toppat med blåbär, jordnötssmör, hallon, banan, kanel och havremjölk med vaniljsmak.

LUNCH:

Till lunch äter jag oftast något lättare, som potatisbullar, blodpudding, en sallad, sushi, kokt potatis med Qourn filer och grönsaker, pastarätt.

Försöker få i mig en hel del kolhydrater till lunch för extra energi, så det blir ofta potatis eller pasta just nu faktiskt!

MIDDAG:

Till middag äter jag mer ”ute mat” just nu, och det blir allt från – pizza, pasta, kyckling sallad, hamburgare med potatis, thaimat.. men försöker laga mycket hemma också! Och alltid se till att lägga till grönt (sallad) för att få i mig näring!

MELLANMÅL:

Proteinshake (just nu vegansk från Foodspring). Bars, gröt, knäckebröd med pålägg, proteinpannkakor, nötter, avokado, ägg.

Äter oftast 2-3 mellanmål / dygn för extra energi.

Jag tror att man inte ska tänka för mycket på sin kost, självklart beroende på vad du har för mål och hur din situation ser ut. Men hitta en bra balans och en kost som funkar för dig i längden! Hetsa ingenting och försök inte läsa om olika dieter hit och dit.

Testa dig fram och hitta nyttiga & goda måltider som du verkligen GILLAR! Håll dig till det upplägget och unna dig godsaker då och då. Så tror jag man lyckas hålla en bra och hälsosam relation till kosten i längden ❤️

Ställ gärna frågor i detta inlägg som kretsar kring kosten så ska jag svara <3


Annons

Kommentarer


 1. Emilia 10 oktober, 2018 on 19:03 Svara

  Hur mycket bör man äta i förhållzndevis till träning? Om man tillexempel tränar några pass i veckan ska man äta mer just dem dagarna då?

 2. Josefine molin 10 oktober, 2018 on 23:02 Svara

  Hej! Hur dåligt är det att äta youghurt med all bran (du vet dom vanliga fiber flingorna) och russin, tranbär och banan som frukost? Mvh :)

 3. Yasmin Cherif 11 oktober, 2018 on 06:53 Svara

  Hej,
  Jag tycker att du verkar så gullig, har följt dig ganska länge. Jag har en fråga, vad brukade du äta till middag innan du födde barn. Lagade du mer mat då eller var det också hämtmat? Brukar du göra större mängder och lägga i matlåda som många gör som tränar mycket?

  Massa kramar till dig och bebisen /yasmin

 4. Victoria Estelle 11 oktober, 2018 on 16:46 Svara

  <3<3<3 Bra inlägg. Brukar själv få frågan om vad jag äter under en dag och tycker att det är skoj jag med att läsa vad andra äter, som jag ser upp till vad gäller träning och annat. Blir ju en inspiration och ibland hittar man nya favvomåltider osv :) Kram!

 5. Mathilda 21 oktober, 2018 on 13:58 Svara

  Har du slutat Amma eller du pumpar?

 6. Malin 7 november, 2018 on 21:39 Svara

  När du gör shakes från foodspring, blandar du bara med vatten och/eller har du tips på vad man kan ha i? Har provat många olika proteinpulver men de är inget som faller mig i smaken. Då har jag endast provat blandat med vatten, juice och mjölk.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna