VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

Hur vet man när det är dags?? Ska jag föda NU?

Hur vet man? Tror alla som varit gravida eller är känner igen min känsla…

Nu på ”slutet” går jag runt varje dag och känner efter, så fort man får en värk, sammandragning, eller andra symptom så höjs pulsen och tankarna börjar snurra ”är det dags nu?”..

Senaste två dygnen har jag haft väldigt mycket ”förvärkar”, känns som molande mensvärk fast lite kraftigare.. och även varit ganska dålig i magen (ursäkta infon). Kan ni som varit gravida hjälpa mig? Förstår ju självklart att ett tydligt tecken är ifall t.ex. vattnet går.. men hur vet man när värkarna är på riktigt och det verkligen är dags? (Antar att man känner det hehe).

Upplever även att magen sjunkit väldigt mycket senaste tiden.. den är sååå tung ner mot bäckenet / fiffin nu.


Annons

Kommentarer


 1. Fanny 19 augusti, 2018 on 11:58 Svara

  Hej! Känner igen dina tankar väldigt mycket, jag var så rädd över att inte veta när det är dags 😅 folk sade åt mig att det ska kännas som kraftig mensvärk, men jag har aldrig haft mensvärk så jag hade inget att jämföra med. Men när man ska åka in så vet man nog bara, man får ändå känslan av att ”okej, nu ska jag nog åka in, det är dags”. En instinkt säkert. Lycka till när det är dags!

 2. Jeanette 19 augusti, 2018 on 12:02 Svara

  Du känner det, när det är på riktigt. ❤️

 3. Linnea 19 augusti, 2018 on 12:06 Svara

  Alla sa till mig ” du vet när det är dags ” , jag hade INGEN aning. Jag hade ont, en hel dag, tills jag på kvällen tyckte att nej fan jag måste åka in och kolla detta. Så jag åkte in. Var öppen fyra cm och hade utplånat livmoderhalstappen . Så när jah gick runt och trodde ” nej men detta är inget, det måste göra ondare när det är allvar ” så var det så att jag nästan var redo för att åka in och föda. Sen dock när jag hade varit in till förlossning och fått en undersökning och lite värktabletter så åkte jag hem igen ( dålig erfarenheter av sjukhus så föredrog att få sova några timmar hemma ) då började man fatta att det va på g så då gjorde det j*vligt ont ! Men innan dess förstod inte jag att det va på gång allafall …

 4. Yvvelindberg 19 augusti, 2018 on 12:08 Svara

  Jag hade förvärkar väldigt längre, men sen slutade allt och på kvällen vaknade jag av ett sånt knip att jag nästan började gråta, det va en värk 2.0 typ 😩
  Somnade om och vaknade 2ggr till av samma smärta och då insåg jag att det va dax att ringa in! Värkarna för mig satt mest i magen och livmodern i början och när det blev värre och värre så satt smärtan sig i ryggen också! Förstår att orden ” du vet när det är dax” är så jobbiga att höra men det är verkligen så! Jag åkte skytteltrafik till förlossningen under 1v tid med förvärkar och fick sovdos, men när det väl va dax trodde jag att jag skulle dö i bilen in 😂🤭

 5. Carolin 19 augusti, 2018 on 12:09 Svara

  Innan jag förstod att det var dags så hade jag molande värk i magen & nedre delen av ryggen (var även sjukt dålig i magen) Trodde först det var matförgiftning 😂

  Åkte in på förlossningen dagen efter för att göra en koll på bebisen och då hade jag öppnat mig 3 cm. Så hade jag inte åkt in så hade jag inte haft nån aning om att han var redo att komma ut då jag bara var gravid i vecka 37+0 🌸

 6. Sandra 19 augusti, 2018 on 12:10 Svara

  Går inte att förklara men under min första graviditet funderade jag precis som du. Hur vet man. När det är dags så vet man bara. Andra graviditeten så funderade jag inte alls just för att känslan första gången va så stark. Du vet när det är dags. Stort lycka till ❤️

 7. Martina 19 augusti, 2018 on 12:21 Svara

  Hej! Min kompis hade förvärkar 1 månad innan hennes bebis kom! Så de kan man ha! Däremot har jag hört
  Många som sagt att dom blivit lös i magen strax innan de var dax 1-2 dagar innan de satt igång ! Att vattnet går är inte alls ett säkert tecken! Jag hade värkar som blev outhärdliga då åkte vi in! Var öppen 8 cm när jag kom in! Varken vatten eller slempropp hade då gått ! Så väldigt olika ! Så jag hade åkt in omdu tycker du ha så ont så du inte klara av smärtan typ! AA du förstå ! Lycka till när de år dax 😘

 8. Meems 19 augusti, 2018 on 13:24 Svara

  Börjar det med värkar känner du verkligen när det är på gång. Precis innan värken så känner man att nu kommer den om några sek. Jag hann vara på förlossningen i en halvtimme innan hon titta ut. 2h efter första känning. Lita på din magkänsla och åk in i tid. Lycka till!

 9. Shery 19 augusti, 2018 on 13:24 Svara

  Hej!
  När vattnet kommer tillsammans med lite blöd då är der dags. Och Så starka varkar å man kan ej somna hela natten pga varkar. Fast ändå sååå mysigt😍👶🏼

 10. Hannah 19 augusti, 2018 on 14:21 Svara

  Känner så igen mig i det du skriver! Jag födde min dotter för en månad sedan och åt mig började allting med värkar. Jag skulle säga att det är pågångs då du måste stanna upp och andas dig genom de värkar du får.
  Stort lycka till då det är dags! Du har det absolut mest härliga i livet framför dig. :)

 11. Sandra 19 augusti, 2018 on 14:41 Svara

  Åh! I slutet utav Båda mina graviditeter så var jag lite dålig i magen 1-2 dagar innan Den stora dagen. Vattnet gick dock aldrig för mig men man känner när det är på riktigt!
  Stort lycka till när det väl är dags!❤️

 12. Michelle 19 augusti, 2018 on 17:36 Svara

  Känner igen mig! Och jäklar vad jag googlade, jag gjorde allt, åt en hel ananas, gick pw. Var också otroligt dålig i magen i slutet, men det höll på i någon vecka. Så jag hade inga större tecken alls faktiskt.

  På morgonen i vecka 39+0 så var jag hos barnmorskan, där det konstaterades att jag hade högt blodtryck helt plötsligt. Och lite protein i mitt urin. Jag fick åka till sjukhus och ta CTG och allt såg bra ut, dom såg bara att jag hade många sammandragningar.

  Men det kände jag ingenting av, verkligen ingenting. Men har haft problem med det under hela graviditeten och varit sjukskriven. Jag fick höra att jag ska kolla blodtryck 2 gånger i veckan och ta det lugnt, jag fick absolut inte laga mat eller gå till affären.

  Men jag var tvungen att göra något av det. Samma kväll skulle jag sova och helt plötsligt så knäpper det till och jag tänker ”shit det där har jag läst om” och hoppade upp ur sängen och vattnet bara rann ner för benen.

  6 timmar senare var han ute, hade bestämt mig för ingen bedövning. Men hade nog inte hunnit med det heller.

  Värkarna kom 1h efter vattnet hade gått och 1,5h senare var vi på sjukhuset för att jag kunde inte hålla ut mer. 3,5h efter det så var han ute.

  Det värsta och bästa jag varit med om.

  Så jag hade absolut inga känningar och när man minst anar det så hände det. Och ja du kommer märka, nu är jag precis som alla andra jag önskade när jag var gravid att jag inte skulle vara. Haha men det är det man kan säga. Varje gång däremot tänkte jag ”nu kan det väl inte bli värre” gällande värkarna. Men JOHODÅ!

  Lycka till med allt. Puss och kram.

  Läs gärna min berättelse på min blogg.

 13. Denise 19 augusti, 2018 on 22:31 Svara

  Spännande! Jag var en utav de som hade mycket sammandragningar under graviditeten och inte värre än kraftig mensvärk när förlossningen startade. Mitt vatten har gått först både gångerna som tur är annars skulle jag aldrig kommit in till förlossningen i tid. Andra barnet hade jag bara värkar i 30 min innan hon föddes och inte ens med förlossningsväskan in på förlossningen.. så efter mina erfarenheter rek jag att åka in om man misstänker att det startat, det kan gå fort.

 14. Josefin 19 augusti, 2018 on 23:56 Svara

  Hehe jag var i exakt dom tankarna som du är i veckorna innan det va dags. Blev dålig i magen. Mensvärk kom o gick.. men natten innan jag födde så kom det värkar som gjorde as ont men jag lyckades ändå somna om o de försvann till slut och sen natten efter så kom det tbx (samma tid också helt sjukt) men nu slutade dom inte göra ont och det blev värre o värre.. så jooo tro det eller ej men du kommer märka av det. Kanske inte OKEJ NU ÄR DET DAGS för jag iaf tänkte njaaa kanske det bara luras. Orka åka in o så är jag inte öppen men sen stod jag inte ut mer o åkte in (hade duschat o fixat allt, hade värkar hemma i 4 timmar) väl på sjukhuset va jag öppen 3cm o fick stanna och 8 timmar senare kom min son! Man blir lätt psykad av allt nu i slutet haha!! Men för mig så visste jag inte, fick liksom inga signaler mer än just de värkarna på nätterna. Vattnet gick 1 timme innan jag födde. Fyyyfan vad skönt det va när vattnet gick!!! Men som du vet. Det kommer göra as ont (jag hade ingen bedövning i krystskedet) bara lustgas mellan 8-10 cm. Men andas. Det är det bästa du kan göra heheh

 15. Sara 21 augusti, 2018 on 10:47 Svara

  Efter sju (🙈) förlossningar kan jag bara säga att du vet när det är dags och då kommer du att förstå 😉
  Men innan samtliga förlossningar har jag gått som dig och kännt och undrat för att sen få en aha-upplevelse att när det väl är dags så funderar du inte ens utan du vet.
  Lycka till när det är dags 🤗

 16. Victoria Estelle 21 augusti, 2018 on 16:16 Svara

  Jag hade samma symptom i ca två dagar innan jag födde båda mina barn. Stort lycka till till dig – du har världens finaste ”grej” framför dig. Både att föda och ditt barn givetvis <3 :)

 17. Helle 21 augusti, 2018 on 17:58 Svara

  Ja det är lite så. Smärtan ändrar karaktär. Mina förvärrar spände bara. Med stora hade jag knappt några. Med Lillis hade jag det i flera veckor.
  När värkarna kickade igång med stora kändes det som att någon drog åt ett bälte jätteHÅRT rung min mage. Då gjorde det ont hela vägen runt. Med Lillis fick jag bara ont på ”undersidan” av magen när värkarna kickade igång. Förvärmarna gjorde bara magen hård och det spände en liten stund. Dem gjorde inte ont. Och värkarna känns olika för alla och från graviditet till graviditet. Man liksom bara vet. Oftast!!! Det finns de som har väldigt lindriga värkar hela vägen igenom så det blir jättebråttom när krystvärkarna kickar igång.

 18. Andrea 25 augusti, 2018 on 10:05 Svara

  Jag fick molande mensvärk 24 timmar innan mina värkar började! Så ditt kanske oxå är på gång snart då!😀 lycka till!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna