VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

Var graviditeten planerad & hur reagerade vi?

Mimmibloggdesign

Så mycket frågor kring detta så måste självklart berätta för er.

Nu är jag gravid i V.17 (16 + 1) och har inte långt kvar tills vi kommit halvvägs, hur sjukt!?

Vi börjar från start och kanske den mest frågade frågan, hur fick vi reda på det? 

Vi försökte faktiskt bli gravida och det tog inte alls lång tid, eller ja.. på första riktiga ”försöket” blev han/hon till.

Så när jag testade mig den 1a Januari och fick 2 svaga streck på stickan blev jag inte så chockad, men jag var väldigt osäker på om det faktiskt var positivt då ena strecket var otydligt.. haha här är mitt sms till min syster 2 sekunder efter jag testade mig..

Och det gjorde vi, åkte raka vägen till ett apotek som har öppet 24/7 då detta var sent på kvällen.. köpte yttligare 3 test, åkte hem och kissade på alla stickor.. alla visade tydligt positivt.

Vi blev väldigt chokade och nästan lite full i skratt, kunde nog inte greppa det och förstå att det var på riktigt (det kan jag iof fortfarande inte hehe).. Sen skickade vi det till alla våra nära familjemedlemmar och dom blev såklart överlyckliga. På kvällen hade vi svårt att somna och var lite flamsiga, men glada.

Dagen efter vaknade vi upp och allt kändes mysigt & rätt, vi bokade snabbt en tid hos en barnmorska och jag laddade hem en gravid app. La in mitt datum på min senaste mens och den räknade ut att jag var ca 4 veckor gravid, vilket visade sig vara ganska korrekt. 

Jag och Rasmus (min pojkvän) har känt varandra i snart 2 år men endast varit ett par sedan ca 6 månader tillbaka, oj så kort kort tid vi varit tillsammans och ska redan skaffa barn tänker ni? Men ja så kände vi och den trygghet jag finner i min relation med Rasmus är inget jag någonsin skulle byta ut mot något, så att skaffa ett barn med honom var en självklarhet för mig.

Och jag har sedan länge tillbaka velat ha barn, och Rasmus han är norrlänning och kunde nog redan skaffat barn för länge sen 😉 Jag hade turen som hann få honom helt enkelt, och att det är just jag som ska få dela detta med honom nu!

Alla som känner mig vet vilken barn magnet jag är och har sedan 14 års ålder jobbat som barnflicka både utomlands & i Sverige.. sen när min syster fick en dotter för 2 år sedan var det som att jag själv fick mitt första barn mer eller mindre, så jag & syrran väntar vårt andra barn nu, ellerhur? ;D

Nog om det, jag tror ni fattar. 6 månader tillsammans och det känns bara mer rätt för varje dag som går, och att få dela vårt första barn tillsammans.. helt otroligt & jag längtar så mycket.

Här var vi ovetandes om vad som hade växt i min mage i redan 4 veckor, det nya året startade helt fantastiskt!

(bild tagen på nyårsafton 2017) – dagen innan vi fick reda på det. 

 

PUSS & KRAM / Mimmi


Annons

Kommentarer


 1. Jojo 28 mars, 2018 on 22:32 Svara

  Berätta hur din träning kommer påverkas. Känns kroppen annorlunda? Magen, brösten osv?

 2. Malin 29 mars, 2018 on 06:15 Svara

  Ååh så kul att få veta mer om din graviditet!! Ska bli så spännande att följa din blogg så man får lära känna dig lite mer istället för bara de korta texterna på Instagram :) Hoppas på lika bra uppdatering här hehe!! Jag är nyfiken på att veta hur du och Rasmus träffades, om ni känt varandra i två år redan , hur kom det sig att ni blev tillsammans osv? :)

 3. jummiesconnection 29 mars, 2018 on 17:00 Svara

  test

 4. Ivu 1 april, 2018 on 02:20 Svara

  Drack du alkohol på nyår/innan du fick veta du var gravid???

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna