VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Strattera och Circadin

Vi har fått mediciner till Leo nu.
Först har han ätit circadin i en vecka nu, det är en tablett som innehåller melantonin något som kroppen själv producerar men om man har adhd så producerar vissa inte så mycket av det och då behöver man fylla på det, ungefär som vid järnbrist och dyl. Den ska hjälpa honom att komma ner i varv och somna på kvällarna och gud vilken skillnad. 
Leo kan inte komma till ro på kvällen utan jäklas med Robin då de sover i samma rum, det senaste halvåret har han sovit i min säng men då gör han anant i stället när han ska sova, ligger och leker, läser på saker han hittar och kommer upp och säger saker till oss.
Men nu i en veckas tid har han somnat så fort han lägger sig.
Idag började vi med en ny medicin som heter Strattera, den skall hjälpa honom att balansera humöret bättre.
Vi valde Strattera för att det är något som ”sparas” i kroppen och verkar dygnet runt, de andra tabletterna verkar i 4, 8 eller 12 timmar och det kändes dumt.
Det kommer att ta 3-4 veckor innan man märker full effekt och biverkningarna kan vara illamående direkt efter att man tagit tabletten men Leo märkte ingenting alls. Så skönt 🙂
Och första kvällen skulle vi inte ge honom circadinet för att se om han blev trött av den nya medicinen, MEN DET BLEV HAN INTE.
1timme och 20 minuter tog det honom att somna och allt vad det innebar förut.
Först ska han äta 10mg i 7 dagar och sedan ska vi öka till 25 mg.
Så idag var jag på apoteket och hämtade ut hans 7 tabletter och det blev 235 kr, jag höll på att dö.
Nästa ask med dom på 25mg skulle kosta lite över 800kr, HEEEELT SINNESSJUKT.
Om det är en medicin som barne måste äta borde det väl vara näst intill gratis, som p-piller, dom kostar nästan ingenting.
vises

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna