VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

CHOCOLATE COCONUT PEAKS

Michaela Deler kokostoppar (9 av 10)

God morgon! Jag tänkte kicka igång den här veckan med ett recept på världens godaste kokostoppar. Jag kör ju godisfritt hela 2017 men dessa har jag som undantag, hehe. Här kommer receptet.

Du behöver: 2 ägg, 200 gram kokos, 50 gram smör, 1 dl socker och 2 marabou chokladkakor (200 gram var).

//Good morning! I´m planning start this week with a recipe of the worlds tastiest coconut peaks. I´m not eating any candy this year but these are my exceptions, hehe. Here is the recipe. 

You need: 2 eggs, 200 gram coconut, 50 grams of butter, 1 dl sugar and 2 chocolate bars (200 gram each). 

Michaela Deler kokostoppar (1 av 10) Michaela Deler kokostoppar (3 av 10) (kopia) Michaela Deler kokostoppar (6 av 10)

Du gör: Smält smöret. Rör ihop socker och ägg tills det är poröst. Tillsätt kokos och smör och blanda till en smet. Låt stå i 10 minuter. Gör små toppar, valfri storlek. In i ugnen på 175 grader i ca 10 minuter (beroende på hur stora toppar du gör). Låt topparna svalna några minuter innan du smälter chokladen och doppar topparna. Låt dom stelna i ca 1 timme så dom blir lite hårda innan du äter.

//You do: Melt the butter. Mix the sugar and the eggs together until it gets porous. Ad the coconut and butter and mix to a paste. Let it rest for 10 minuter. Make small peaks, any size you want. In the owen at 175 degrees for about 10 minutes (depending on the size of the peaks). Let the peaks cool off for a few minutes before you melt the chocolate and dip the peaks. Let them harden for about an hour before you eat them. 

Michaela Deler kokostoppar (4 av 10) Michaela Deler kokostoppar (2 av 2) Michaela Deler kokostoppar (5 av 10) Michaela Deler kokostoppar (10 av 10)

Voila! Dom blev så himla goda! Tack världens bästa Madde för att du var här och bakade med mig, vad skulle jag göra utan dig? Kanske väga lite mindre utan alla godsaker du gör, hehe. Nej skämt åsido, dom blev helt underbart goda idag. Livia älskade dom också. Hon är helt galen i choklad den där lilla tjejen. Hon får aldrig godis på ”riktigt”, men jag låter henne smaka på allt bara för att inte göra en stor grej av det. Jag vill att hon ska få en avslappnad relation till all mat, inte ha några förbud osv, det tror jag bara gör henne illa i framtiden. Man kan äta allt bara med måtta, det vill jag att hon ska lära sig.

Nu ska jag möta Luiza för promenad. Ha en underbar dag! PUSS <3

//Voila! They got so tasty! Thanks to the worlds greatest Madde for being here baking with me, what would I do without you? Maybe weigh a bit less without all the tasty things you do, hehe. Anyhow, they got really really tasty today. Livia loved them too. She is totally crazy about chocolate that little lady. I never give her candy for ”real”, but I let her taste everything just not to make a big deal out of it. I want her to have a relaxed relationship to all kind of food and don’t have any prohibition etc, I think that will only hur her in the future. You can eat a little bit of everything, I want her to learn that. 

Now I´m meeting up with Luiza for a walk. Have a wonderful day! XOXO <3


Annons

Kommentarer


 1. Sophie 6 mars, 2017 on 16:14 Svara

  Jeeezzzz! Vad de ser goda ut! Gissa om jag ska göra sådana där till godisgrisen så fort jag kommer hem igen.
  Tack för delat recept! <3

  • michaeladeler 6 mars, 2017 on 20:20 Svara

   Dom är verkligen lika goda som dom ser ut! Skriv sen om du gillade dom :)
   Kram <3

 2. Karin 6 mars, 2017 on 20:35 Svara

  Mums! Måste testas:) Förr var klarade jag mig lätt utan sött men idag tycker jag det är så svårt! Hur gör du för att inte falla dit? :)

  • michaeladeler 7 mars, 2017 on 20:29 Svara

   Ja gör det! Oj jag äter nog nått sött varje dag, i alla fall nu när jag ammar, blir så sugen. Dock inget godis (fast dessa kanske räknas som det?). Annars är ett tips att borsta tänderna eller äta mint tuggummi, då smakar socker inte så gott efter hehe :)
   Kram <3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Senaste uppdateringar från mig