VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Furuviksdagen

Vilken fantastisk dag vi hade igår! Trots att jag glömde jackan hemma så hade vi turen med oss och solen värmde på riktigt ordentligt till och från. Sen ska jag inte sticka under stolen att jag frös till och från men hade jag inte varit så klantig och glömt jackan så var det perfekt väder för en dag på Furuvik.

Jag som aldrig varit där förr hade stor förväntningar, jag anser såhär i efterhand att parken verkligen levererade! Det var så fint gjort för djuren med stora utrymmen och även för oss som gäster så det inte kändes trångt när vi tittade på djuren. Under högsäsong är det säkert mer folk än igår men jag tror ändå parken sväljer en hel del människor. Det jag uppskattade mest var att djuren inte var instängda bakom höga stängsel utan av vatten och små stängsel. Det bidrog till att vi kände oss väldigt nära schimpanserna när de endast var ett vattendrag mellan oss.

Hela dagen förutom en stund på eftermiddagen spenderades med Linda och delar av familjen. Linda som varit på Furuvik flera gånger tidigare var en bra guide att ha med sig. Sen att barnen kunde leka med varandra är alltid ett plus när föräldrarna vill dricka lite kaffe.

20130526-083458.jpg
Full fart! (Bild lånad av Linda)

20130526-083557.jpg
Spaning på högsta nivå! Rasmus spenderade stora delar av dagen med att skälla som en hund. Alla djur låter så enligt Rasmus, det är bara lite olika i bas på rösten. En katt skäller till exempel väldigt ljust.

Den stora besvikelsen kom klockan fyra när tivolit stängde! Vi skulle självklart kollat upp när se stängde men tanken slog oss aldrig. Tror kanske jag blev mest besviken eftersom jag planerat att åka berg- och dalbanan men nu inte fick det. Vi får återvända snart helt enkelt! Jag har inte åkt något roligt sedan jag blev gravid eftersom varje gång vi varit på Grönan sedan dess har jag lyckats vara gravid…

På vägen hem lyckades båda barnen hålla sig vakna, hela vägen hem otroligt nog! Lukas med hjälp av padden och min iPhone och Rasmus genom att bara vara pigf

20130526-084228.jpg
Roligast enligt Lukas var den lilla berg- och dalbanan (han såg dock vettskrämd ut) och att rida ponnyridning. Sedan säger han även att det var roligt att kissa och bajsa men det säger han nog mest för att det var det han kom på. Idag på morgonen säger han att allt var roligast! Fler djurparker får besökas i år tror jag allt!


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna