VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Valborg

Efter två dagar med full rulle är det idag dags för en lugn Valborg. En av Sebastians vänner kommer hit och vi ska grilla och dricka lite vin. Nu har det precis haglat här så en mysig grillning i solsken lär vi kunna glömma men njuta av maten ska vi i varje fall! Grilla ska man göra på Valborg!

Valborg förde våra tankar till det här med ungdomar och alkohol. Hur ska vi göra när våra barn kommer i den ålder då de frågar om de kan få en vinare?
Jag kommer inte vilja ge barnen alkohol, inte hemma heller utan tror på nolltolerans. Sen är jag inte så pantad att jag tror att de inte kommer att dricka på grund av det men det är inget som kommer ”uppmuntras” eller ”avdramatiseras” hemifrån.

Min pappa var gift med en danska när jag var i den ålder när alkohol började bli intressant. I Danmark är mentaliteten till alkohol lite mer avslappnad och det bidrog till att jag fick dricka så länge jag var hemma hos dem. Om det gjorde bu eller bä med mitt framtida supande som tonåring vet jag inte men jag kommer inte göra samma med mina barn. Jag tror inte det påverkade mig nämnvärt, kanske på grund av att min mamma hade nolltolerans, att jag fick dricka hemma, jag fick ju inte dricka när jag inte var hemma… Hmm, känner att jag blev lite virrig nu men Valborg var den gång jag blev lite full första gången hemifrån, det ville jag komma till. Tror jag var 13 år och skulle fylla 14 vilket jag idag anser är på tok för tidigt om jag ser till mina egna barn.

Vet ni, koncentrationen är på annat håll så jag får avsluta detta osammanhängande inlägg. Ha en br

20130430-161831.jpg
Något helt annat; vi var i Nacka idag med min syster och då passade allt Sebastian på att få lite bebisgos. Mysigast var när Anton somnade i min famn, mysbebben!!


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna