VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Folktandvården

De ringde från dagis idag, Lukas hade ramlat och slagit tanden i en stol. Det hade kommit lite blod men han hade inte varit ledsen så länge och han sov då de ringde. Däremot så hade de tyckt att det såg så illa ut att de hade känt att de behövde kolla så tänders satt kvar…
Efter samtalet ringde jag direkt till Folktandvården och de ansåg att det var en bra ide att komma in så de kunde titta på Lukas eftersom de ändå hade tid på eftermiddagen.
När vi var säkra på att Lukas sovit klart så knatade vi iväg för att hämta honom. Vi möttes av en lika glad och stojig Lukas som alltid men jag tyckte ändå det kändes bra att vi skulle åka till tandläkaren då det är helg imorgon och då är det knepigare, lika bra att kolla.

Väl inne hos tandläkaren så var hon extremt pedagogisk med Lukas. Hon förklarade allt hon gjorde, sa till innan stolen höjdes och visade alla instrument innan de stoppades in i munnen. Han gapade stort, pratade glatt och verkade inte tycka det var några konstigheter alls, tills röntgenmaskinen kom fram. Då blev det för mycket, han skulle bita i den där grejen ”som en macka” som hon sa och sen skulle kameran vara riktad och väldigt nära. Det var precis så bilden blev bra innan Lukas blev ledsen och sa att han var färdig. Han var så söt och duktig! Självklart fick han välja ett klistermärke men han fick även en tatuering och en tandborste så klart :)

Efteråt gick vi till leksaksaffären så Lukas kunde välja en leksak men på vägen in såg han det stora tåget som man kan åka i. ”Där kom jag billigt undan” tänkte jag och stoppade in en tia. Jösses va rädd han blev!!! Han höll i sig krampaktigt tills han bad om att få komma upp till mig. Stackars liten, han som hade slängt iväg sin tandborste av lycka när han såg tåget till och med. Han valde en såpbubbelpistol istället och det var en riktigt bra present.

20120629-220933.jpg

20120629-220939.jpg
När jag tog korten hade jag inte riktigt uppfattat hur rädd han var. Han älskar ju tåg men läskigt var det ändå!


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna